Το Subaru Impreza WRX STI είναι ένα αυτοκίνητο που ο καθένας από εμάς θα ήθελε να το έχει στα χέρια του. Η ευχάριστη είδηση είναι πως πλησιάζει ο καιρός για να παρουσιαστεί το νέο WRX STI. Που θα γίνει αυτό; Σύμφωνα με τους Ιάπωνες θα δούμε τα νέα WRX και WRX STI στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Ιαπωνίας στο Τόκιο, που θα διεξαχθεί από τις 24 Οκτωβρίου έως τις 4 Νοεμβρίου.

Το ιαπωνικό site BestCarWeb αποκάλυψε πως το νέο WRX θα βασιστεί επάνω στην πλατφόρμα Subaru Global που ήδη έχει δημιουργηθεί το Impreza. Σύμφωνα με τις πληροφορίες το WRX αναμένεται να τροφοδοτηθεί από ένα νέο Boxer Turbo κινητήρα χωρητικότητας 1,8 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 270 ίππους και θα συνδυάζεται αποκλειστικά με ένα CVT κιβώτιο ταχυτήτων.

Αντίθετα το WRX STI αναμένεται να κυκλοφορήσει με τον κινητήρα άμεσου ψεκασμού FA20F χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να ανεβαίνει στους 320 ίππους. Ο κινητήρας αναμένεται να συνδυάζεται με το μηχανικό κιβώτιο των 6 σχέσεων. Σίγουρα το πιο ισχυρό μοντέλο αναμένεται να έχει και τις περισσότερες εξωτερικές αλλαγές.

Το τι πραγματικά θα γίνει αναμένεται να το μάθουμε σε κάτι λιγότερο από ένα μήνα. Υπάρχουν επιφυλάξεις για τα μηχανικά σύνολα, αλλά όλοι γνωρίζουμε πως όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά. Πάντως όπως και να έχει το νέο WRX STI είναι πολύ κοντά μας, αφού όλα δείχνουν πως θα το δούμε να κυκλοφορεί στους δρόμους μετά τα μέσα του 2020.