Το C-HR της Toyota όταν πρωτοεμφανίστηκε στην αγορά αυτοκινήτου το 2016 έδειχνε πως είναι ικανό να αλλάξει την κατηγορία των SUV μοντέλων. Τρία χρόνια μετά φαίνεται πως τα έχει καταφέρει και πλέον η Toyota προχώρησε στην ανανέωση του μοντέλου δίνοντας βάση στο υβριδικό σύστημα, αφού πλέον θα υπάρχει και νέος κινητήρας.

Ο εντυπωσιακός σχεδιασμός είναι αυτός που έχει κερδίσει τους περισσότερους, αφού το SUV της Toyota διατηρεί τις επιθετικές τους γραμμές. Τα φωτιστικά σώματα έχουν αναβαθμιστεί, με τα Premium LED, καθώς και με τα φώτα ημέρας που προσφέρουν καλύτερο επίπεδο φωτισμού. Η εμφάνιση του μπορεί να μην έχει πολλές αλλαγές, αφού το σχήμα του είναι σχεδόν αναλλοίωτο.

Στο εσωτερικό οι αλλαγές εστιάζονται στο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, το οποίο πλέον διαθέτει τα συστήματα σύνδεσης για smartphone, Android Auto και Appel CarPlay. Φυσικά, τα καθίσματα και η θέση του οδηγού παραμένουν στο ίδιο υψηλό επίπεδο που ήταν, μην αφήνοντας περιθώρια σε κάποιον να το κακοχαρακτηρίσει.

Το μεγάλο του όπλο όμως είναι ο νέος υβριδικός κινητήρας χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 184 ίππους. Το νέο σύστημα Hybrid Dynamic Force, εκτός της δύναμη που προσφέρει στον κινητήρα καταφέρνει να μειώσει τις εκπομπές ρύπων, οι οποίες φτάνουν τα 118 γρ/χλμ. Βέβαια για όσους θέλουν εξακολουθεί να υπάρχει ο κινητήρας χωρητικότητας 1,8 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 122 ίππους.

Εκτός όμως από τον κινητήρα αναβαθμίσεις έγιναν στο EPS για καλύτερη αίσθηση της οδήγησης, αλλά και στις αναρτήσεις που επανασχεδιάστηκαν από την αρχή βελτιώνοντας την άνεση, διατηρώντας όμως παράλληλα τις εξαιρετικές ικανότητες χειρισμού του C-HR. Μπορεί οι τιμές του να μην είναι και από τις χαμηλότερες της αγοράς, αλλά οι Ιάπωνες πάντα διατηρούσαν την πολιτική τους σε διαφορετικά επίπεδα. Το C-HR είμαστε σίγουροι πως θα συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία του στην αγορά αυτοκινήτου κερδίζοντας όλο και περισσότερους υποψήφιους αγοραστές.