Τα μοντέλα RS της Audi συνεχώς εξελίσσονται. Αυτή τη φορά η γερμανική φίρμα παρουσίασε τα αναβαθμισμένα Q3 RS και Q3 RS Sportback. Τα δύο μοντέλα εκτός από τις εξωτερικές αλλαγές δέχθηκαν και μια σοβαρή αναβάθμιση στον κινητήρα που σίγουρα κάνει αυτούς που θέλουν μεγαλύτερη ιπποδύναμη να τρίβουν τα χέρια τους.

Η εξωτερική εμφάνιση διαθέτει ένα νέο bodykit, με τη μαύρη γυαλιστερή μάσκα, τον αεροδυναμικό προφυλακτήρα, τα LED φωτιστικά σώματα, την πίσω αεροτομή και τη διπλή απόληξη της εξάτμισης. Επιπλέον, το εξωτερικό πακέτο περιλαμβάνει λεπτομέρειες αλουμινίου, ενώ η εμφάνιση ολοκληρώνεται με τις ζάντες αλουμινίου μεγέθους 20” ή 21”. Ανάμεσα στις χρωματικές επιλογές υπάρχουν και δύο καινούργιες που είναι τα Kyalami Green και Nardo Grey.

Μπαίνοντας στο εσωτερικό την πρώτη ματιά κερδίζουν τα σπορ δερμάτινα καθίσματα από Nappa και Alcantara με τις μπλε ή κόκκινες ραφές. Το τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια και τις λεπτομέρειες αλουμινίου, αλλά και οι δύο μεγάλες οθόνες, μια για τον πίνακα οργάνων και μια με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας είναι αυτές που κάνουν πιο άνετη τη ζωή του οδηγού.

Μηχανικά έρχεται και η πιο σημαντική αλλαγή. Πλέων τα δύο μοντέλα θα τροφοδοτούνται από τον TFSI κινητήρα χωρητικότητας 2,5 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 400 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 48,9 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 4,5”, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ/ώρα. Για όποιον θέλει μπορεί να αφαιρεθεί ο περιοριστής ανεβάζοντας την τελική ταχύτητα στα 280 χλμ/ώρα.

Ο κινητήρας συνδυάζεται με το S Tronic αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη των 7 σχέσεων, ενώ η ανάρτηση μπορεί να χαμηλώσει ένα εκατοστό από το έδαφος χάρη στα ενεργά Dynamic Chassis Control αμορτισέρ. Για να φρενάρουν απόλυτα τα δύο αναβαθμισμένα μοντέλα έχουν επιλεχθεί οι αεριζόμενοι κεραμικοί δίσκοι 380 χιλιοστών μπροστά και 310 πίσω, ενώ διαθέτουν αλουμινένιες δαγκάνες.

Για όποιον ενδιαφέρεται οι πωλήσεις των δύο ανανεωμένων μοντέλων τους θα ξεκινήσουν από την Ευρώπη μέσα στον Οκτώβριο, με τις πρώτες παραδόσεις να είναι ορισμένες για τα τέλος του έτους. Όσο για τις τιμές; Αυτές στη γερμανική αγορά θα ξεκινούν από 63.500€ για το Q3 RS, ενώ για το Q3 RS Sportback θα ανεβαίνουν στα 65.000€.