Η Ford μετά από πολλές συσκέψεις των στελεχών της πριν από καιρό πήρε την απόφαση να φέρει στην αγορά αυτοκινήτου μια Mustang σε μορφή SUV και μάλιστα ηλεκτρική. Όπως όλα δείχνουν αυτό θα γίνει πραγματικότητα και πολύ σύντομα. Η Ford Mustang Mach-E τελικά κάνει την έκπληξη, αφού όπως ανέφεραν οι Αμερικάνοι η ισχύς θα είναι λίγο περισσότερο από ότι είχε αρχικά ανακοινωθεί.

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία η Mustang Mach-E θα διαθέτει τέσσερις εκδόσεις από τις οποίες οι δύο θα μεταφέρουν την κίνηση στους πίσω τροχούς και οι δύο θα τη μεταφέρουν και στους τέσσερις τροχούς. Η βασική έκδοση θα αποδίδει 266 ίππους και 43,7 κιλά ροπής. Η έκδοση RWD Extended Range θα έχει μέγιστη ισχύ 290 ίππους και μέγιστη ροπή 43,7 κιλά.

Όμως θα υπάρχουν όπως αναφέραμε και δύο τετρακίνητες εκδόσεις. Η βασική έκδοση θα αποδίδει όπως και στην πισωκίνητη 266 ίππους, όμως η μέγιστη ροπή θα φτάνει τα 59,1 κιλά. Η πιο ισχυρή έκδοση θα είναι η AWD Extended Range, η οποία θα προσφέρει μέγιστη ισχύ 346 ίππους και μέγιστη ροπή 59,1 κιλά.

Επιπλέον, οι πληροφορίες λένε ότι η τιμή της στην αμερικάνικη αγορά θα ξεκινά από 60.500$ ή 55.342€. Τέλος, η παραγωγή της αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα μέσα στη χρονιά που διανύουμε, με τις πρώτες παραδόσεις να αναμένονται μέσα στο 2021. Δεν ξέρουμε αν η Mustang μπορεί να κερδίσει τη μάχη των ηλεκτρικών SUV, όμως όπως φαίνεται οι Αμερικάνοι το έχουν πάρει ζεστά το θέμα και θα το παλέψουν.