Οι εταιρείες βελτιώσεων γνωρίζουν πολύ καλά πώς να δημιουργήσουν το κάτι παραπάνω στα εργοστασιακά μοντέλα. Αυτή τη φορά η Lightweight ανέλαβε την ανοιχτή έκδοση της M2 και πραγματικά την κάνει πιο δυνατή από ποτέ. Ο γερμανικός οίκος βελτιώσεων μετά από 10 χρόνια εμπειρίας στο χώρο του αυτοκινήτου κάνει το γερμανικό μοντέλο να το θέλει ο καθένας από εμάς.

Ο σχεδιασμός μπορεί να έγινε δύο χρόνια πριν για πελάτη της εταιρείας, όμως μετά τις απαραίτητες παρεμβολές της Lightweight τελειοποιήθηκε τώρα. Πλέον η μέγιστη ισχύς της M2 Cabrio έχει φτάσει τους 428 ίππους από 370 που είναι η εργοστασιακή έκδοση, ενώ η μέγιστη ροπή είναι 61,1 κιλά. Η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 300 χλμ/ώρα.

Για να επιτευχθεί αυτό χρειάστηκε να αλλάξει η χαρτογράφηση του κινητήρα και να αλλαχθεί η πολλαπλή εξαγωγής, η οποία κατασκευάστηκε από τιτάνιο καταλήγοντας στην τετραπλή απόληξη της εξάτμισης. Επιπλέον, υπάρχουν οι νέες αναρτήσεις από τη Bilstein και οι ζάντες αλουμινίου μεγέθους 20” μπροστά και 21” πίσω, με ελαστικά Michelin Pilot Sport 4 με διαστάσεις 265/30 μπροστά και 305/35 πίσω.

Όλα αυτά είναι κάτι παραπάνω από δελεαστικά, αλλά όποιος θέλει να την αποκτήσει θα πρέπει να βιαστεί, αφού οι πωλήσεις θα γίνουν μόνο στη Γερμανία και θα υπάρξουν μόλις 100 κομμάτια, κάτι που σημαίνει πως θα γίνει ανάρπαστη. Βέβαια, όλα τα καλούδια που διαθέτει την κάνουν πιο ελκυστική από ποτέ αν και το κόστος φτάνει περίπου στα 85.000€.