Πριν λίγο καιρό κυκλοφορούσαν φήμες πως η Volvo θα βάλει περιοριστή σε όλα τα νέα οχήματα της, ο οποίος δε θα αφήνει το αυτοκίνητο να πηγαίνει με περισσότερα από 180 χλμ/ώρα. Αυτό πλέον θα είναι η νέα πραγματικότητα της σουηδικής εταιρείας, αφού έχει ως σκοπό να μην υπάρχει ούτε ένας θάνατος ή και ακόμα σοβαρός τραυματισμός στα αυτοκίνητα της από τροχαίο ατύχημα.

Στα πλαίσια της μεγαλύτερης ασφάλειας για τους επιβάτες των αυτοκινήτων η Volvo προχωρά στο νέο σύστημα περιορισμού ταχύτητας, το οποίο θα φτάνει τα 180 χλμ/ώρα, καθώς και στο σύστημα Care Key, που θα βοηθά τους ανθρώπους να καταλάβουν πόσο επικίνδυνη είναι η υπερβολική ταχύτητα. Το νέο σύστημα Care Key θα μπορεί να περιορίσει περισσότερο την τελική ταχύτητα μετά από την παρεμβολή του οδηγού μειώνοντας την ακόμη περισσότερο.

Σίγουρα για τους περισσότερους δεν είναι αρεστή μια τέτοια μείωση στην τελική ταχύτητα των οχημάτων. Ωστόσο αποδεικνύεται ότι η Volvo δεν επαναπαύεται σε όσα ήδη έχει κερδίσει αναφορικά με την ασφάλεια των μονάδων της, αλλά συνεχίζει να εργάζεται ώστε να κρατήσει την πρωτοπορία σε αυτόν τον τομέα.

Το αν είναι μια κίνηση λανθασμένη ή θα ακολουθήσουν και άλλες εταιρείες περιορίζοντας και αυτές την τελική ταχύτητα τους θα το δείξει ο χρόνος. Το θέμα είναι αν και κατά πόσο θα επηρεαστούν οι πωλήσεις της σουηδικής εταιρείας με αυτή την επιλογή στρέφοντας τους υποψήφιους αγοραστές σε άλλες αναζητήσεις αυτοκινήτων.