Η Toyota παρουσίασε το νέο Highlander, το οποίο όπως ανακοίνωσαν οι Ιάπωνες θα είναι διαθέσιμο και στην ευρωπαϊκή αγορά από την επόμενη χρονιά. Το 7θέσιο SUV βασίζεται στην πλατφόρμα TNGA-K και έχει μήκος 4,95 μέτρα. Μπροστά ξεχωρίζει από τη μεγάλη μαύρη μάσκα, τα LED φωτιστικά σώματα, τον αεροδυναμικό προφυλακτήρα και τις νευρώσεις στο καπό. Στο πίσω μέρος δεσπόζει η αεροτομή στο τελείωμα της οροφής και τα μεγάλα LED φωτιστικά σώματα. Η εξωτερική εμφάνιση ολοκληρώνεται με τις ζάντες αλουμινίου μεγέθους 20”.

Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν τα δερμάτινα καθίσματα, το δερμάτινο τιμόνι με τα χειριστήρια και ο δερμάτινος επιλογέας ταχυτήτων. Η οθόνη αφής μεγέθους 12,3”, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας κάνει πιο εύκολη τη ζωή του οδηγού. Ο χώρος αποσκευών είναι 658 λίτρα, ενώ με την αναδίπλωση της δεύτερης και της τρίτης σειράς καθισμάτων ανεβαίνει στα 1.909 λίτρα.

Μηχανικά το νέο Highlander τροφοδοτείται από το υβριδικό σύνολο, το οποίο αποτελείται από έναν κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 2,5 λίτρων και από δύο ηλεκτροκινητήρες, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 244 ίππους. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή η μέση κατανάλωση είναι 6,6 λίτρα/100χλμ, ενώ οι εκπομπές ρύπων ανέρχονται σε 146 γρ/χλμ. Η κίνηση μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς, ενώ ο οδηγός μπορεί να επιλέξει τέσσερα επίπεδα οδήγησης Eco, Normal, Sport και Trail.

Τα συστήματα ασφαλείας είναι αυτά που προστατεύουν απόλυτα τους επιβάτες, με το νέο Highlander να διαθέτει το Safety Sense, το οποίο περιλαμβάνει τα συστήματα προ-σύγκρουσης με ενεργό βοηθητικό σύστημα διεύθυνσης για αποφυγή σύγκρουσης, ανίχνευσης πεζών την ημέρα και τη νύχτα, ανίχνευσης ποδηλάτου την ημέρα, Full Range Adaptive Cruise Control, ACC με Road Sign Assist, Lane Tracing Assist, Lane Departure Alert, Automatic High Beam και Road Sign Assist.

Το νέο Toyota Highlander είναι ένα ακόμα SUV της ιαπωνικής εταιρείας, το οποίο υπόσχεται ασφάλεια, άνεση και φυσικά οικονομία. Οι Ιάπωνες είναι σίγουροι ότι και στην ευρωπαϊκή αγορά το νέο μοντέλο θα έχει τον αριθμό πωλήσεων που του αξίζει και πως θα προτιμηθεί στην κατηγορία του, όπως αντίστοιχα κάνει και το RAV4. Το θέμα είναι ότι ένα ακόμα SUV μπαίνει στη μάχη για το μερίδιο της αγοράς.