Οι εξελίξεις στην αυτοκίνηση κινούνται με ραγδαίους ρυθμούς και οι εταιρείες κλείνουν προς την ηλεκτροκίνηση και την αυτόνομη οδήγηση. Πως θα σας φαινόταν όμως μια εταιρεία που ασχολείται κυρίως με ηλεκτρικές συσκευές να δημιουργήσει ένα αυτόνομο μελλοντικό αυτοκίνητο; Και όμως μπορεί να γίνει.

Η LG στην έκθεση CES που έγινε όπως κάθε χρόνο στις Η.Π.Α. παρουσίασε ένα όχημα που κυριολεκτικά μπορεί να αλλάξει τα πάντα. Στο σαλόνι του σπιτιού μας μπορούμε να καθίσουμε να κάνουμε ότι θέλουμε να δούμε ταινία, να πιούμε τον καφέ μας και κυρίως οι άνδρες να δουν έναν ποδοσφαιρικό αγώνα. Το ίδιο θέλει να κάνει και η LG με ένα νέο αυτόνομο όχημα που κυριολεκτικά θα μεταφέρει το σαλόνι όπου θέλουμε.

Το μελλοντικό μοντέλο θα βασίζεται στην πλατφόρμα webOS Auto που αναπτύχθηκε από κοινού με την LG και την εταιρεία καθισμάτων αυτοκινήτων Adient. Φυσικά, για τα μηχανικά μέρη δεν αναφέρθηκε το παραμικρό, αλλά μέσα στο εσωτερικό οι τέσσερις επιβάτες που θα χωράει θα μπορούν να παρακολουθήσουν ότι θέλουν με τις OLED οθόνες που θα υπάρχουν.

Επιπλέον, θα υπάρχει ψυγείο και μια ειδική κρεμάστρα για ένα σακάκι, ενώ το όχημα θα λειτουργεί και με φωνητική εντολή, την οποία θα αναγνωρίζει ακόμα και αν υπάρχουν περισσότερες φωνές από αυτές του οδηγού. Φυσικά, όλα αυτά μπορεί να είναι μακριά και στο μέλλον όμως δεν είναι απίθανο να γίνουν. Πάντως οι Κορεάτες υποστηρίζουν πως το αυτόνομο όχημα τους μπορεί να είναι στην παραγωγή το 2030. Υπομονή μέχρι τότε λοιπόν.