Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας σε συνεργασία με την εταιρεία Mercedes-Benz Ελλάς Μονοπρόσωπη Α.Ε.Ε., γενικό αντιπρόσωπο και εισαγωγέα των αυτοκινήτων Mercedes-Benz στην Ελλάδα, ανακοίνωσε την ανάκληση 124 Vito (ΚΣ 447) με έτος παραγωγής από το 2014 έως το 2017.

Στα επηρεαζόμενα οχήματα η κατασκευάστρια εταιρεία διαπίστωσε ότι όσα έχουν τοποθετημένη πρόσθετη μπαταρία κάτω από το δεξί μπροστινό κάθισμα ενδέχεται να έχουν παραδοθεί χωρίς το προβλεπόμενο κάλυμμα κουτιού καθίσματος. Η μη ενδεδειγμένη χρήση του ανοιχτού κουτιού καθίσματος ως θήκη μικροαντικειμένων θα μπορούσε να οδηγήσει σε βραχυκύκλωμα, σε περίπτωση τοποθέτησης ενός αγώγιμου σώματος που θα προκαλούσε σύνδεση μεταξύ των δύο πόλων μπαταρίας, με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο πρόβλημα. Όλοι οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων θα ενημερωθούν με προσωπική επιστολή, έτσι ώστε να προσέλθουν σε οποιοδήποτε εξουσιοδοτημένο συνεργείο της Mercedes-Benz επιθυμούν προκειμένου να τοποθετηθεί εκ των υστέρων το κάλυμμα κουτιού καθίσματος, εφόσον απαιτείται, χωρίς καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τη γραμμή εξυπηρέτησης πελατών της Mercedes-Benz στα τηλέφωνα 0080097777777 και 00302112111597.