Η αυλαία του νέου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της Formula 1 αναμένεται να ανοίξει στις 15 Μαρτίου στη Μελβούρνη και σύμφωνα με ανακοίνωση της, μια δημοπρασία θα λάβει χώρα προκειμένου να βοηθήσουν τις περιοχές που πλήττονται περισσότερο από τις πυρκαγιές της Αυστραλίας. Σύμφωνα με δηλώσεις τόσο οι οδηγοί, οι ομάδες, όσο και οι εταίροι, αλλά και η διοίκηση θα συνεισφέρουν με μοναδικά αντικείμενα, αλλά και διάφορες εμπειρίες από την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου και μέχρι τις 16 Φεβρουαρίου.

Τα προς δημοπράτηση αντικείμενα περιλαμβάνουν αγωνιστικά γάντια και παπούτσια που χρησιμοποίησε ο Αυστραλός οδηγός Daniel Ricciardo στην πρώτη του εμφάνιση με τη Renault την περασμένη σεζόν, καθώς και τις στολές που φορούσαν οι οδηγοί της Red Bull Racing, Max Verstappen και Alexander Albon το 2019, αλλά και των Romain Grosjean και Daniil Kvyat.

Οι ομάδες προσέφεραν επισκέψεις στα εργοστάσιά τους, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα συνάντησης στα paddocks της Μελβούρνης με οδηγούς και διευθυντές ομάδων, συμπεριλαμβανομένου του 6 φορές παγκόσμιου πρωταθλητή Lewis Hamilton και του επικεφαλής της Ferrari, Mattia Binotto. Η FIA θα προσφέρει ένα “καυτό” γύρο στο Circuit  του Albert Park με το επίσημο αυτοκίνητο ασφαλείας, καθώς και μια επίσκεψη στο Race Control κατά τη διάρκεια του Grand Prix. Επίσης, μέσα στα σχέδια υπάρχει και η δυνατότητα ενός επίσημου δείπνου με τον Ross Brawn, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Formula 1.

“Η Αυστραλία πάντα ήταν και θα συνεχίσει να αποτελεί ένα πολύ ξεχωριστό μέρος για τη Formula 1. Ο λαός της Αυστραλίας αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της κοινότητάς μας και στέλνουμε τα συλλυπητήριά μας σε όλους όσους πλήττονται από τις καταστροφικές πυρκαγιές” αναφέρθηκε σε επίσημη δήλωση ο Διευθύνων Σύμβουλος της F1.

Εκτός όμως όλων των άλλων ο Lewis Hamilton έχει ήδη δηλώσει ότι προσφέρει 500.000$ δολάρια για τη διάσωση και τη φροντίδα των άγριων ζώων που επλήγησαν στις πυρκαγιές της Αυστραλίας. Τα έσοδα από τη δημοπρασία θα χωριστούν μεταξύ του Ερυθρού Σταυρού της Αυστραλίας, της Εθνικής Υπηρεσίας Πυρκαγιάς της Βικτώριας, του Ιδρύματος για την Αγροτική και Περιφερειακή Ανανέωση και του Ταμείου WWF Australian Wildfire και του οργανισμού Nature Recovery Fund.

Ο κόσμος της Formula 1 έχει πολλές φορές το πόσο ευαισθητοποιημένος είναι σε τέτοιες καταστάσεις. Εξάλλου όλους τους αθλητές το μόνο που τους χωρίζει είναι η 1:30’ ενός αγώνα και τίποτα παραπάνω. Για όσους δε θέλουν να συμμετάσχουν στη δημοπρασία, αλλά θέλουν να συνεισφέρουν μπορούν να το κάνουν μέσω των παραπάνω οργανώσεων που διατεθούν τα χρήματα της δημοπρασίας.