Ολοκληρώθηκε η παραγωγή του Audi TT

ByXenofwntas

08/01/2024 , ,

Το Audi TT το γνωρίζουμε όλοι. Όταν πρωτοεμφανίστηκε στην αγορά αυτοκίνητου άλλαξε τα δεδομένα της κατηγορίας του, με τους Γερμανούς να θέλουν να κατακτήσουν ένα σημαντικό μερίδιο της αγοράς. Όπως φάνηκε αυτό το πέτυχαν, αφού έφτασαν συνολικά τα 662.762 κομμάτια μέσα σε 25 χρόνια.

Το τελευταίο TT βγήκε από την παραγωγή, από το εργοστάσιο της πόλης Gyor στην Ουγγαρία στις 10 Νοεμβρίου 2023 και ήταν ένα TT S Coupe βαμμένο με το χρώμα Chronos Grey. Μηχανικά τροφοδοτείται από τον TFSI κινητήρα χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 320 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 40,7 κιλά.

Για όσους ενδιαφέρονται ακόμα ίσως να βρουν κάποιο διαθέσιμο κομμάτι στη γερμανική αγορά και μόνο, αφού σε όλες τις υπόλοιπες έχουν εξαντληθεί. Ο κύκλος του TT για την Audi έκλεισε οριστικά ύστερα από 25 χρόνια,  με το γερμανικό μοντέλο να μπαίνει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, αφήνοντας όμως τις καλύτερες εντυπώσεις. Άλλωστε το TT σε όποια και από τις τρεις γενιές του ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακό. Εμείς πάντως ελπίζουμε η γερμανική φίρμα κάποια στιγμή να το επαναφέρει στην αγορά έστω και σαν ηλεκτρικό.