Η υπέροχη Aston Martin DBX707 AMR23 Edition

Μπορεί να είμαστε λίγο πριν την έναρξη της φετινής σεζόν στην F1, όμως η AMR23 αποτέλεσε πριν λίγο καιρό πηγή έμπνευσης για τη δημιουργία της Aston Martin DBX707 AMR23 Edition. Ουσιαστικά πρόκειται για τη βελτιωμένη έκδοση του SUV της βρετανικής φίρμας. Το μονοθέσιο της F1 που ξεκίνησε πολύ καλά τη σεζόν του 2023, άσχετα αν μετά ξεφούσκωσε. Αυτό δεν εμπόδισε τους μηχανικούς της Aston Martin να δημιουργήσουν αυτό το υπέροχο αποτέλεσμα.

Αν και έχουν περάσει περισσότεροι από 7 μήνες από την παρουσίαση του DBX707 AMR23 Edition είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό με το Podium Green χρώμα και τις κίτρινες λεπτομέρειες. Επιπλέον το bodykit από ανθρακονήματα το κάνει ακόμη πιο εντυπωσιακό, ενώ διαθέτει αεροτομή, διαχύτη και την τετραπλή απόληξη της εξάτμισης. Παράλληλα, υπάρχουν οι μαύρες ζάντες αλουμινίου με τις πράσινες δαγκάνες των φρένων και τα μαύρα καπάκια των καθρεπτών για να δημιουργείται αντίθεση.

Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν τα μαύρα-πράσινα bucket δερμάτινα καθίσματα με τις κίτρινες ραφές. Κίτρινες ραφές υπάρχουν τόσο στο ταμπλό, όσο και στις πόρτες δίνοντας μια άλλη όψη στο εσωτερικό. Το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια, ο δερμάτινος επιλογέας ταχυτήτων και τα πεντάλ αλουμινίου ανεβάζουν τον πήχη της πολυτέλειας.

Από μηχανικής πλευράς το DBX707 AMR23 Edition τροφοδοτείται από το V8 Twin-Turbo κινητήρα χωρητικότητας 4 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 707 ίππους και τη μέγιστη ροπή να φτάνει τα 91,7 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε μόλις 3,2”, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 310 χλμ/ώρα.

Για όποιον ενδιαφέρεται θα πρέπει να γνωρίζει πως οι Βρετανοί έχουν ανακοινώσει πως θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό αυτοκινήτων. Πάντως από όσο γνωρίζουμε ακόμα και σήμερα αν κάποιος παραγγείλει το DBX707 AMR23 Edition η βρετανική φίρμα δεν θα αρνηθεί να το δημιουργήσει και να το παραδώσει. Όσο για την τιμή; Η τελική τιμή στη Μεγάλη Βρετανία είναι 238.000£ ή σε αντιστοιχία φτάνει τα 276.154€. Μπορεί να μην είναι για όλα τα πορτοφόλια, το αποτέλεσμα όμως είναι υπέροχο.