Εν αναμονή του νέου Opel Corsa στη χώρα μας οι Βρετανοί αποκάλυψαν τις τιμές του νέου μοντέλου για τη δική τους αγορά. Σύμφωνα λοιπόν με τον τιμοκατάλογο που αναρτήθηκε το Vauxhall Corsa κοστολογείται από 15.550£ έως 25.990£ ανάλογα την έκδοση και τον εξοπλισμό. Για όσους θέλουν να γνωρίζουν την αντιστοιχία σε Ευρώ είναι από 17.050€ έως 28.500€.

Το νέο Vauxhall Corsa έχει εκδόσεις για όλα τα γούστα, άλλωστε για αυτό υπάρχει και τόσο μεγάλη διαφορά από τη βασική έκδοση έως την ακριβότερη και πλουσιότερη. Συνολικά υπάρχουν 11 διαφορετικές εκδόσεις που είναι οι SE, SE Nav, SE Premium, SE Nav Premium, SRi, Sri Nav, SRi Premium, SRi Nav Premium, Elite Nav, Elite Nav Premium και Ultimate.

Ο εξοπλισμός της κάθε μιας έχει τα δικά του χαρακτηριστικά. Η έκδοση SE περιλαμβάνει LED φωτιστικά σώματα και LED φώτα ημέρας, οθόνης αφής μεγέθους 7”, δερμάτινο τιμόνι και ζάντες αλουμινίου μεγέθους 16”, Η έκδοση SRi περιλαμβάνει επιπλέον της SE, μαύρη οροφή, LED προβολείς ομίχλης, ηλεκτρικά παράθυρα, αλουμινένια πεντάλ, πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος, χρωμιομένη απόληξη εξάτμισης και το σύστημα e-call.

Η Elite Nav περιλαμβάνει επιπλέον των δύο παραπάνω ηλεκτρικά κάτοπτρα διπλής όψης, καθίσματα από ύφασμα και δέρμα, πανοραμική κάμερα οπίσθιας προβολής, αισθητήρες παρκαρίσματος εμπρός και πίσω, εσωτερικό LED φωτισμό και τα πακέτα Sight & Light και Winter Pack. Τέλος η πλουσιότερη έκδοση περιλαμβάνει εκτός όλων των παραπάνω δερμάτινα καθίσματα με λειτουργία μασάζ, Matrix LED IntelliLux φωτιστικά σώματα, εισαγωγή και εκκίνηση χωρίς κλειδί, ηλεκτρονικό κλιματισμό, ηλεκτρικό χειρόφρενο, οθόνη αφής μεγέθους 10” και ζάντες αλουμινίου μεγέθους 17”.

Από μηχανικής πλευράς υπάρχουν τρεις επιλογές, δύο βενζίνης και μια πετρελαίου. Η βασική έκδοση βενζίνης τροφοδοτείται από τον κινητήρα χωρητικότητας 1,2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 75 ίππους και την τιμή να ξεκινά από 15.550£ ή 17.050€. Η πιο γρήγορη έκδοση είναι με τον Turbo κινητήρα χωρητικότητας 1,2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 100 ίππους και την τιμή να ξεκινά από 16.350£ ή 17.930€. Για όσους προτιμούν πετρέλαιο υπάρχει ο κινητήρας χωρητικότητας 1,5 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 102 ίππους και την τιμή να ξεκινά από 17.560£ ή 19.255€. Η έκδοση με τους 75 ίππους συνδυάζεται με το 5τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, ενώ οι άλλες δύο με το 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ή με το αυτόματο των 8 σχέσεων.

Η αλήθεια είναι πως αν έρθει με αυτές τις τιμές στην ελληνική αγορά θα είναι ένα χτύπημα για το ίδιο το μοντέλο, αφού τώρα στη χώρα μας οι τιμές ξεκινούν από 11.580€ και φτάνουν έως τα 17.480€ για το GSi. Αν κοιτάξουμε και τις 5θυρές εκδόσεις, αφού το νέο μοντέλο θα κυκλοφορεί μόνο σε 5θυρό τότε ανεβαίνουν κατά 400€, με την βασική έκδοση να κοστίζει 11.980€. Το μόνο που μένει είναι να δούμε αν ο Έλληνας αντιπρόσωπος θα το διαθέσει τόσο ακριβά ή θα κάνει την έκπληξη, αφού 6.000€ διαφορά το παλιό από το νέο θα είναι πραγματικά κάτι πολύ παράξενο. Θα μου πείτε η Μεγάλη Βρετανία πάντα ήταν ακριβή, αλλά πλέον με τόσο εξοπλισμό πόσο χαμηλά μπορεί να κατέβει;