55 χρόνια Ford Mustang και οι Αμερικάνοι το γιορτάζουν με τον καλύτερο τρόπο. Ποιος είναι αυτός; Μα ποιος άλλος από την παρουσίαση ενός επετειακού μοντέλου. Η νέα Mustang55 διαθέτει μοναδικό εξωτερικό σχεδιασμό, διακοσμητικές λωρίδες στο καπό και τα πλαϊνά, ενώ οι προφυλακτήρες και η αεροτομή πίσω την κάνουν πιο επιθετική.

Η επετειακή έκδοση της Mustang55 διατίθεται σε τρία χρώματα Twister Orange, Grabber Lime και Lucid Red, ενώ διαθέτει και σύνδεση WiFi με το FordPass Connect, που μπορεί να μετατρέψει το κινητό σε WiFi Hotspot με δυνατότητα σύνδεσης έως και 10 συσκευών. Επιπλέον, στον εξοπλισμό περιλαμβάνονται θερμαινόμενα και κλιματιζόμενα μπροστινά καθίσματα, το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας SYNC 3 της Ford, το ηχοσύστημα της Bang & Olufsen με τα 12 ηχεία, η απομακρυσμένη εκκίνηση και ο εντοπισμός του οχήματος.

Μηχανικά η Ford Mustang55 τροφοδοτείται από τον V8 κινητήρα χωρητικότητας 5 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 460 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 53,9 κιλά. Από όποια πλευρά και να το δει κανείς ένα τέτοιο επετειακό μοντέλο μπορεί να χαρακτηριστεί και κόσμημα, αφού σίγουρα αναμένεται να γίνει ανάρπαστο, ενώ σε λίγα χρόνια η τιμή του θα απογειωθεί για τους συλλέκτες. Εμείς πάντως θα το θέλαμε. Εσείς;