Το τελευταίο GP της φετινής χρονιάς για την F1 έφερε μια ακόμη νίκη στον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Lewis Hamilton, αλλά ταυτόχρονα είχε και πανηγυρική ατμόσφαιρα με τους Lewis Hamilton και Sebastian Vettel να συνοδεύουν τον Fernando Alonso αναγνωρίζοντας την αξία του στο άθλημα λίγο πριν αποχωρήσει οριστικά. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Sebastian Vettel και το βάθρο ολοκλήρωσε ο Max Verstappen.
Σβήνοντας τα 5 κόκκινα φώτα οι δύο Mercedes έφυγαν αμέσως και οι δύο Ferrari ακολούθησαν. Ο Leclerc έκανε μια πολύ καλή εκκίνηση και πέρασε τον Ricciardo, την ώρα που ο Verstappen έπεφτε στη 10η θέση. Ο Nico Hulkenberg στην προσπάθεια του να περάσει τον Romain Grosjean, ήρθε σε επαφή με τα ελαστικά και αναποδογύρισε δύο φορές. Ευτυχώς τα πράγματα ήταν καλά για τον πιλότο της Renault, όμως είχαμε αυτοκίνητο ασφαλείας μέχρι να φύγει το μονοθέσιο από την πίστα.
Φεύγοντας το αυτοκίνητο ασφαλείας από την πίστα είχαμε αι πάλι τις Mercedes να ξεφεύγουν. Την ίδια ώρα ο Verstappen παραπονέθηκε για υπερθέρμανση του κινητήρα ενώ πάλευε με τον Ocon. Τα δύο μονοθέσια είχαν μια μικρή επαφή, αλλά ευτυχώς χωρίς συνέπειες. Τελικά ο Verstappen πέρασε τον Ocon και άνοιξε πολύ γρήγορα τη διαφορά του.
Στον 6ο γύρο ο Kimi Raikkonen έχασε τη δύναμη του μονοθεσίου του τελειώνοντας έτσι με άσχημο τρόπο την καριέρα του στην ιταλική ομάδα. Αμέσως είχαμε VSC και έτσι ο Hamilton μπήκε στα pit. Ο Βρετανός, ο οποίος βρέθηκε 9ος, πολύ γρήγορα πέρασε τον Verstappen και άρχισε να ανεβαίνει θέσεις. Έτσι Vettel και οι δύο Red Bull Racing βρέθηκαν στην τριάδα, αφού συνέχισαν στην πίστα.
Στον 16ο γύρο Vettel μπήκε στα pit, για να ακολουθήσεις ένα γύρο μετά ο Bottas. Στον 18ο γύρο ακολούθησε ο Max Verstappen, ενώ ο Ricciardo συνέχισε ακάθεκτος. Η απειλή της βροχής ερχόταν όμως οι πιλότοι δεν ήθελαν με τίποτα να πάνε στην ενδιάμεση γόμα. Στον 35ο γύρο ο Vettel πέρασε τον Bottas, ενώ ακολούθησε τόσο ο Verstappen, όσο και ο Ricciardo. Ο Hamilton μετά την ολοκλήρωση όλων των pit stop βρέθηκε και πάλι στην κορυφή, με τον Vettel και τις δύο Red Bull να ακολουθούν.
Κάπως έτσι φτάσαμε στην ολοκλήρωση του αγώνα, με τον Lewis Hamilton να πανηγυρίζει μια ακόμη νίκη. Vettel και Verstappen Τον ακολούθησαν στο βάθρο, ενώ μετά την πτώση της καρό σημαίας τα παιχνίδια στην πίστα έδιναν και έπαιρναν. Ο Fernando Alonso είχε τη συνοδεία του Hamilton με τον Vettel, οι οποίοι αναγνώρισαν στον Ισπανό την προσφορά του, ενώ και οι τρεις μαζί έκαναν donut στη γραμμή εκκίνησης-τερματισμού. Η νέα χρονιά θα φέρει πολλές αλλαγές στο σπορ της F1 και εμείς περιμένουμε με αγωνία τον ερχόμενο Μάρτιο. Μέχρι τότε; Υπομονή.
Οι 10 πρώτοι του Abu Dhabi GP
Θέση | Οδηγός | Αυτοκίνητο | Χρόνος |
---|---|---|---|
1. | Lewis Hamilton | Mercedes | 1:39:40.382 |
2. | Sebastian Vettel | Ferrari | +2.581 |
3. | Max Verstappen | Red Bull Racing-TAG Heuer | +12.706 |
4. | Daniel Ricciardo | Red Bull Racing-TAG Heuer | +15.379 |
5. | Valtteri Bottas | Mercedes | +47.957 |
6. | Carlos Sainz | Renault | +72.548 |
7. | Charles Leclerc | Sauber-Ferrari | +90.789 |
8. | Sergio Perez | Force India-Mercedes | +91.275 |
9. | Romain Grosjean | Haas-Ferrari | +1 lap |
10. | Kevin Magnussen | Haas-Ferrari | +1 lap |
Η βαθμολογία της F1