Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας σε συνεργασία με την εταιρεία Kosmocar Α.Ε., γενικό εισαγωγέα αυτοκινήτων Volkswagen στην Ελλάδα, ανακοινώνει την ανάκληση 435 T-Roc με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων και κινητήρα 1.0 TSI και ημερομηνία παραγωγής από το Δεκέμβριο του 2016 έως τον Ιούλιο του 2018.

Το πρόβλημα εντοπίζεται στο ηλεκτρικό φρένο στάθμευσης, αφού ενδέχεται υπό ορισμένες συνθήκες (διακόπτης εκκίνησης κινητήρα ενεργοποιημένος, θερμοκρασίες <5°C, µη ενεργοποιημένη λειτουργία Autohold) να προκληθεί ανεπιθύμητο αυτόματο λύσιμο, με αποτέλεσμα το όχημα να μην είναι πλέον ασφαλισμένο έναντι κύλισης.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος που να σχετίζεται µε το συγκεκριμένο πρόβλημα. Όλοι οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων θα ενημερωθούν με προσωπική επιστολή, έτσι ώστε να προσέλθουν σε οποιοδήποτε εξουσιοδοτημένο συνεργείο της Volkswagen επιθυμούν για να γίνει η αναβάθμιση λογισμικού του εγκεφάλου ESC, χωρίς καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι κάτοχοι παρακαλούνται να επικοινωνήσουν µε το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών της Volkswagen στο τηλέφωνο 210-9981100 και ώρες 09:00-18:00 ή στο email: customercare@kosmocar.gr.