Ανακαλούνται 3.688 Opel Astra

Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας σε συνεργασία με την εταιρεία Opel Ελλάς Α.Ε., επίσημο εισαγωγέα και διανομέα των αυτοκινήτων Opel στην Ελλάδα, ανακοίνωσε την ανάκληση 3.688 οχημάτων Astra K με χρονολογία παραγωγής από το 2016 έως το 2018. Τα εμπλεκόμενα οχήματα είναι με κινητήρα Diesel και χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων.

Το πρόβλημα εντοπίζεται στο πεντάλ του φρένου, το οποίο εάν πατηθεί εξαιρετικά αργά και σταθερά, ο οδηγός ενδέχεται να διαπιστώσει μειωμένη ισχύ φρεναρίσματος και ανάγκη εκτεταμένης διαδρομής (πατήματος) του πεντάλ. Ωστόσο, υπό γενικές συνθήκες, συμπεριλαμβανομένου και του φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης, το σύστημα λειτουργεί όπως έχει σχεδιαστεί.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος που να σχετίζεται µε το συγκεκριμένο πρόβλημα. Όλοι οι κάτοχοι των επηρεαζόμενων οχημάτων θα ενημερωθούν με προσωπική επιστολή, έτσι ώστε να προσέλθουν σε οποιοδήποτε εξουσιοδοτημένο συνεργείο της Opel επιθυμούν, για να γίνει ο απαραίτητος έλεγχος και οι διορθωτικές ενέργειες όπου απαιτείται, χωρίς καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι κάτοχοι παρακαλούνται να επικοινωνήσουν µε το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών της Opel Ελλάς Α.Ε. στα τηλέφωνα 211-2111543.