Το καλοκαίρι που η Toyota ανακοίνωσε στη χώρα μας την έλευση του νέου Yaris με τον τιμοκατάλογο (Toyota Yaris), είχε αναφέρει πως αργότερα θα υπάρξει και πιο φθηνή έκδοση. Εδώ και λίγο καιρό ο επίσημος αντιπρόσωπος της ιαπωνικής εταιρείας στη χώρα μας διαθέτει μια νέα έκδοση του Yaris, που πλέον θεωρείται η βασική.

Πρόκειται για την έκδοση Active, με τον 3κύλινδρο κινητήρα χωρητικότητας 1 λίτρου, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 72 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 9,4 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 14,6”, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 160 χλμ/ώρα. Η μέση κατανάλωση με βάση τον κατασκευαστή είναι μόλις 4,5 λίτρα/100χλμ, ενώ οι εκπομπές ρύπων ανέρχονται σε 101 γρ/χλμ. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το 5τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, με την κίνηση να μεταφέρεται στους εμπρόσθιους τροχούς.

Από πλευράς εξοπλισμού προσφέρονται 7 αερόσακοι, A/C, EBS, ABD, EBD, EPS, Adaptive Cruise Control, σύστημα πολυμέσων Toyota Touch με οθόνη αφής μεγέθους 7”, Bluetooth, σύστημα ειδοποίησης αλλαγής λωρίδας, αισθητήρες φώτων, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενοι καθρέπτες, σύστημα αποφυγής πρόσκρουσης με ανίχνευση πεζών και ποδηλάτων, Ηill Assist Control και σύστημα παρακολούθησης πίεσης ελαστικών.

Σίγουρα ο εξοπλισμός είναι πολύ πλούσιος για τη βασική έκδοση, με το μόνο πρόβλημα για κάποιους να είναι ο κινητήρας. Η τιμή της βασικής έκδοσης ορίστηκε στα 13.770€, κάτι που ίσως απογοητεύει, αφού στο προηγούμενο μοντέλο ήταν πιο ελκυστική η τιμή. Βέβαια, η τελική επιλογή είναι δική σας.