Το Dacia Sandero Stepway γίνεται ακόμη πιο ελκυστικό για όσους σκέφτονται την αγορά του, αφού αποκτά δύο νέους κινητήρες, ένα βενζίνης και έναν πετρελαίου. Συγκεκριμένα πρόκειται για τον κινητήρα βενζίνης SCe 75 και τον κινητήρα πετρελαίου Blue dCi 95.

Ο κινητήρας βενζίνης SCe 75 είναι αυτός με τη χωρητικότητας τους 1 λίτρου, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 75 ίππους. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή η μέση κατανάλωση είναι 5,1 λίτρα/100χλμ, ενώ οι εκπομπές ρύπων ανέρχονται σε 124 γρ/χλμ.

Αντίθετα ο νέος Blue dCi 95 είναι ο κινητήρας πετρελαίου χωρητικότητας 1,5 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 95 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 22,4 κιλά. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή η μέση κατανάλωση είναι 3,7 λίτρα/100χλμ, ενώ οι εκπομπές ρύπων ανέρχονται σε 103 γρ/χλμ.

Επιπλέον, το Sandero Stepway είναι τώρα διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις εξοπλισμού. Στο βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνει κλιματισμό, εμπρός ηλεκτρικά παράθυρα, ραδιόφωνο DAB, συνδεσιμότητα Bluetooth, προφυλακτήρες στο χρώμα του αμαξώματος και ζάντες αλουμινίου μεγέθους 16”. Στην πιο πλούσια έκδοση περιλαμβάνεται το δορυφορικό σύστημα πλοήγησης με οθόνη αφής MediaNav και τα συστήματα Apple CarPlay και Android Auto, πίσω αισθητήρες στάθμευσης, Cruise Control, ηλεκτρικούς και θερμαινόμενους καθρέπτες και πίσω ηλεκτρικά παράθυρα.

Οι τιμές των δύο νέων κινητήρων στη Μεγάλη Βρετανία όπου και θα ξεκινήσουν να διατίθενται από το Φεβρουάριο του 2019 είναι για την έκδοση βενζίνης 10.000€, ενώ για την έκδοση με τον Blue dCi 95 ξεκινούν από 12.900€. Σίγουρα, το Dacia Sandero Stepway είναι μια από τις πιο οικονομικές λύσεις στην κατηγορία του και οι Ρουμάνοι ελπίζουν πως με τους νέους κινητήρες θα τονώσουν ακόμη περισσότερο τις πωλήσεις τους.