Λίγες ημέρες πριν τη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης αποκαλύφθηκε το νέο Peugeot 208. Το γαλλικό μοντέλο έχει στοιχεία από τα 308, 3008 και 5008, σε πιο συμπαγή μορφή. Το νέο μοντέλο βασίζεται στην πλατφόρμα CMP (Common Modular Platform) και έχει εντυπωσιακές γραμμές με τη μάσκα να διαθέτει στο κέντρο το λιοντάρι. Το νέο 208 διαθέτει νέα φωτιστικά σώματα, τα οποία έχουν τρεις λεπτές κάθετες λωρίδες, καθώς και τα φώτα ημέρας σε σχήμα U.

Στο πίσω μέρος και πάλι τα φωτιστικά σώματα κερδίζουν τη μερίδα του λέοντος με τις τρεις λεπτές λωρίδες να συνεχίζονται και εδώ, ενώ η αεροτομή βρίσκεται στο τελείωμα της οροφής. Το συνολικό μήκος φτάνει κοντά στα 4 μέτρα, ενώ έχει μεγαλώσει και το μεταξόνιο. Αυτό δίνει περισσότερους χώρους στο εσωτερικό, στο οποίο έχουν αλλάξει σχεδόν όλα, με την οθόνη του πίνακα οργάνων να είναι ψηφιακή.

Το ταμπλό θυμίζει κάτι από διαστημόπλοιο, με το τιμόνι να μην είναι ακριβώς στρογγυλό έχουν περισσότερο μια κοφτή γραμμή επάνω και κάτω. Η μεγάλη οθόνη αφής με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας κάνει άνετη τη ζωή του οδηγού, ενώ οι διακόπτες θυμίζουν κάτι από αεροπλάνο.

Μηχανικά όπως είναι αναμενόμενο θα υπάρχουν μικρά σύνολα, με το βασικό να αποτελείται από τον 3κύλινδρο PureTech βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 1,2 λίτρων, με την μέγιστη ισχύ να προσφέρεται σε 75, 100 και 130 ίππους. Οι δύο πρώτες εκδόσεις θα συνδυάζονται με το 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ή με το αυτόματο EAT8, ενώ η τελευταία αποκλειστικά με το αυτόματο των 8 σχέσεων.

Από πλευράς πετρελαίου θα υπάρχει μια επιλογή και είναι δεν είναι άλλη από τον BlueHDi χωρητικότητας 1,5 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 100 ίππους. Βέβαια, το μεγαλύτερο νέο είναι πως θα υπάρχει και μια έκδοση με ηλεκτροκινητήρα. Πρόκειται για το e-208, όπου ο ηλεκτροκινητήρας θα αποδίδει μέγιστη ισχύ 136 ίππους, με τη ροπή να φτάνει τα 26,5 κιλά. Τέλος, η αυτονομία με μια μόνο φόρτιση θα φτάνει τα 340 χιλιόμετρα.

Το νέο μικρό 208 στην Peugeot πιστεύουν πως θα ανεβάσει ακόμη περισσότερο της πωλήσεις της γαλλικής εταιρείας, αφού είναι ένα μικρό, γρήγορο, ευέλικτο και ασφαλές αυτοκίνητο. Περισσότερες πληροφορίες θα υπάρχουν μετά την παρουσίαση του στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης  που θα γίνει 7 με 17 Μαρτίου.