Το μεγάλο SUV της Volvo το XC90 βαδίζει στη δεύτερη γενιά του και οι σουηδοί αποφάσισαν πως ήρθε ο καιρός να γίνει μια ανανέωση αφού πλέον έχει κλείσει μια 5ετία. Οι αλλαγές στο ανανεωμένο μοντέλο εστιάζονται κυρίως στο νέο κινητήρα και στο προηγμένο σύστημα πέδησης. Επιπλέον, προστίθεται και το σύστημα KERS, ενώ η εξοικονόμηση καυσίμου στο υβριδικό σύστημα μπορεί να φτάσει έως και 15%.

Όσον αφορά στο αμάξωμα υπάρχουν νέα χρώματα και νέα μάσκα, επανασχεδιασμένοι προφυλακτήρες, ενώ πίσω ξεχωρίζει η αεροτομή στο τελείωμα της οροφής, τα φωτιστικά σώματα που ξεκινούν το πλαίσιο από ψηλά και η διπλή απόληξη της εξάτμισης. Εσωτερικά δεσπόζει το τριάκτινο τιμόνι και η οθόνη αφής με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Αυτό όμως που κάνει ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι οι θέσεις που μπορούν να ξεκινήσουν από τέσσερις και να καταλήξουν σε 5, 6 ή και 7.

Μηχανικά το Volvo XC90 θα διαθέτει μια τρεις κινητήρες βενζίνης και έναν πετρελαίου. Πρόκειται για τους B5 και B6 βενζινοκινητήρες και τον B5 πετρελαιοκινητήρα. Για όσους δεν αρκούν με αυτούς τους κινητήρες υπάρχει και ο ισχυρός T8 Twin Engine, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 420 ίππους.

Όπως αναφέραμε και παραπάνω το ανανεωμένο Volvo XC90 διαθέτει το σύστημα KERS. Αυτό λειτουργεί χρησιμοποιώντας το νέο σύστημα φρένων με συρματόσχοινο για τη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και των εκπομπών ρύπων, ανακτώντας παράλληλα την κινητική ενέργεια κατά την πέδηση.

Πληθώρα συστημάτων ασφαλείας προσφέρει το ανανεωμένο Volvo XC90 όπου ανάμεσα τους βρίσκονται το City Safety και το σύστημα πληροφοριών Blind Spot. Το City Safety είναι ικανό να αναγνωρίσει πεζούς, ποδηλάτες ή ακόμα και μεγάλα ζώα. Επιπλέον, υπάρχει και το σύστημα Cross Traffic με λειτουργία Autobrake. Μέσα σε όλα αναβαθμίστηκε και ο εξοπλισμός, ο οποίος προσφέρει τα συστήματα Android Auto και Apple CarPlay καθώς και την υπηρεσία Spotify για streaming μουσικής.

Το ανανεωμένο Volvo XC90 θα ξεκινήσει την παραγωγή του το Μάιο στο εργοστάσιο της Torslanda στη Σουηδία, με τις παραγγελίες να είναι ήδη διαθέσιμες για όποιον θέλει. Σίγουρα μπορεί να μην άλλαξε και πολύ, αλλά είναι ένα κλασσικό Volvo με ταχύτητα, άνεση και απόλυτη ασφάλεια.