Ανακαλούνται 90 Daihatsu Charade για τους αερόσακους

Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας σε συνεργασία με την εταιρεία Αγκριπάν ΑΕΒΕ, επίσημο εισαγωγέα και διανομέα των αυτοκινήτων Daihatsu στην Ελλάδα, ανακοίνωσε την ανάκληση 90 οχημάτων Charade με ημερομηνία παραγωγής από το Μάρτιο του 2011 έως τον Ιούλιο του 2011, με αριθμούς πλαισίου από VNKKH96330A202162 έως VNKKH963X0A211764.

Τα επηρεαζόμενα οχήματα είναι εφοδιασμένα με αερόσακο συνοδηγού που περιέχουν µη αποξηραμένο σε φάση σταθεροποίησης προωθητικό νιτρικό αμμώνιο. Σύμφωνα µε τις αναφορές της Takata μπορεί να προκύψει ένα ελάττωμα που σχετίζεται µε την ασφάλεια των οχημάτων λόγω της υποβάθμισης του προωθητικού υλικού που εμφανίζεται μετά από παρατεταμένη έκθεση σε υψηλή απόλυτη υγρασία, υψηλές θερμοκρασίες, καθώς και απότομη αλλαγή θερμοκρασίας.

Η ενεργοποίηση ενός µη αποξηραμένου αναμικτήρα νιτρικού αμμωνίου με ανοικοδομημένο προωθητικό μπορεί να οδηγήσει σε ρήξη του ενεργοποιητή. Η ρήξη μπορεί να προκαλέσει εισαγωγή θραυσμάτων μετάλλου µέσω του αερόσακου στο εσωτερικό του οχήματος σε υψηλή ταχύτητα, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε τραυματισμό ή θάνατο στους επιβαίνοντες στο όχημα.

Μέχρι στιγμής στην Ελλάδα δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος που να σχετίζεται µε το συγκεκριμένο πρόβλημα. Όλοι οι κάτοχοι των επηρεαζόμενων οχημάτων θα ενημερωθούν με προσωπική επιστολή, έτσι ώστε να προσέλθουν σε οποιοδήποτε εξουσιοδοτημένο συνεργείο της Daihatsu επιθυμούν για να γίνει αντικατάσταση του αερόσακου συνοδηγού, χωρίς καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται να επικοινωνήσουν µε τον κ. Άγγελο Δεμερτζή στο τηλέφωνο 210-5588664.