Νέο εγχείρημα για τον Lewis Hamilton

Νέο εγχείρημα για τον Lewis Hamilton

Ο 6 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1, Lewis Hamilton, αποφάσισε να δημιουργήσει τη δική του ομάδα, λαμβάνοντας μέρος στο διαγωνισμό Extreme E. Ο Hamilton, ο οποίος εδώ και χρόνια είναι αρκετά ευαισθητοποιημένος και ανοιχτά υποστηρικτής σε θέματα περιβάλλοντος, αποφάσισε να δημιουργήσει την ομάδα “X44”, η οποία θα πάρει μέρος σε ένα διαγωνισμό SUV που θα ξεκινήσει μέσα στο 2021.

“Είναι μια συναρπαστική πρόκληση και θα είναι διασκεδαστικό να έχω ένα διαφορετικό ρόλο από αυτόν του οδηγού σε μια ομάδα.  Ωστόσο, αυτό που είναι πιο ελκυστικό είναι ότι το Extreme E δεν είναι μόνο ένα πρωτάθλημα, αλλά θα ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για ορισμένα από τα πιο κρίσιμα περιβαλλοντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας, αλλά και να κάνει κάτι για αυτό, μέσω της συνεργασίας με τοπικούς φιλανθρωπικούς οργανισμούς.”, δήλωσε ο Lewis Hamilton.

Το Extreme E δημιουργήθηκε από το αφεντικό της Formula E, Alejandro Agag και θα έχει μια σειρά από 5 αγώνες που θα γίνουν σε περιοχές που θεωρούνται είτε απειλούμενες, είτε είναι ήδη επηρεασμένες από την κλιματική αλλαγή. Σε αυτό θα συμμετέχουν ομάδες που θα αποτελούνται από έναν άνδρα και μια γυναίκα οδηγό.

“Όπως και εμείς, ο Lewis είναι πολύ παθιασμένος με το μηχανοκίνητο αθλητισμό, αλλά συμμερίζεται επίσης την πεποίθησή μας ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τον αθλητισμό για να επισημάνουμε την αλλαγή του κλίματος και την ισότητα. Ο Lewis είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους οδηγούς όλων των εποχών και είμαστε όλοι ενθουσιασμένοι που βλέπουμε πώς αποδίδει η ομάδα του X44 εντός και εκτός της πίστας υπό την απίστευτη καθοδήγησή του.”, δήλωσε ο Agag.

Η σειρά αγώνων θα λάβει χώρα στη Σενεγάλη, στη Σαουδική Αραβία, στο Νεπάλ, στη Γροιλανδία και στη Βραζιλία. Εκεί κάθε οδηγός θα κάνει ένα γύρο διαδρομής μήκους 16 χιλιομέτρων σε μάχες head-to-head, ενώ παράλληλα οι επιστήμονες που θα ταξιδεύουν μαζί με τις ομάδες, θα μελετούν τις τοποθεσίες και θα βοηθούν στην εφαρμογή στρατηγικών για την αντιστροφή περιβαλλοντικών ζημιών.

Επιπλέον, μέσω της συγκεκριμένης δράσης επιχειρείται και μια εκ νέου ευαισθητοποίηση στα ζητήματα κοινωνικής δικαιοσύνης, γεγονός που βρίσκει το Lewis Hamilton δεινό υποστηρικτή εν μέσω των συνεχιζόμενων διαμαρτυριών “Black Lives Matter”. “Ανυπομονώ να οικοδομήσω την ομάδα μου γύρω από σημαντικές αξίες όπως η βιωσιμότητα και η ισότητα. Κανείς από εμάς δεν είναι τέλειος και όλοι μπορούμε να βελτιωθούμε, αλλά είμαι ενθουσιασμένος που χρησιμοποιώ την πλατφόρμα μας για να επισημάνουμε τα πιο σοβαρά ζητήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας και τις λύσεις στις οποίες μπορούμε όλοι να είμαστε μέρος”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πέραν λοιπόν του εντελώς διαφορετικού ρόλου του Βρετανού, μπαίνει στο προσκήνιο μια άλλη του πτυχή, η οποία αναμένεται να ευαισθητοποιήσει κοινωνικά και περιβαλλοντικά ακόμα περισσότερο κόσμο.