Το Kodiaq RS είναι ένα από τα SUV που θα ήθελε ο καθένας. Όμως και αυτό φαίνεται πως πέφτει θύμα των ρύπων που έχει ορίσει η Ε.Ε., με αποτέλεσμα η Skoda να ανακοινώνει επίσημα πως τις επόμενες εβδομάδες θα σταματήσει η παραγωγή του. Για όσους δε θυμούνται το Kodiaq RS έχει σχεδόν δύο χρόνια στην αγορά και τροφοδοτείται από BiTDI Twin-Turbo κινητήρα χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 240 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 50,9 κιλά.

Βέβαια, όπως μας έδωσε να καταλάβουμε η ανακοίνωση το Kodiaq RS θα επανέλθει με νέο κινητήρα όταν έρθει το facelift του μοντέλου. Το πιο πιθανό είναι να φορεθεί ο κινητήρας που μπαίνει στη νέα Octavia RS, που δεν είναι άλλος από το υβριδικό σύστημα, το οποίο αποτελείται από τον TSI κινητήρα χωρητικότητας 1,4 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 150 ίππους, αλλά και από έναν ηλεκτροκινητήρα με τη μέγιστη ισχύ φτάνει τους 115 ίππους. Η συνδυαστική ισχύς φτάνει τους 245 ίππους και η μέγιστη ροπή είναι 40,7 κιλά.

Όλα αυτά βέβαια μέσα στον επόμενο χρόνο μπορεί να αλλάξουν και να δημιουργηθεί κάτι πιο ισχυρό από τη Skoda. Όποιος πρόλαβε να αποκτήσει το Kodiaq RS είναι από μια πλευρά τυχερός, καθώς θα έχει ένα αυτοκίνητο που δεν πολύ κυκλοφορεί, από την άλλη όμως οι υψηλοί ρύποι ίσως αποτελέσουν πρόβλημα στο μέλλον. Το μόνο σίγουρο είναι πως η Skoda δε θα το παρατήσει στην τύχη του.