Η Audi στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκίνητου που λαμβάνει χώρα στο Detroit των Η.Π.Α., παρουσίασε ένα plug – in υβριδικό e – Tron μοντέλο, με την ονομασία Q8 Concept. Μπορεί να μην είναι στην τελική του μορφή, παρόλα αυτά τροφοδοτείται από ένα TFSI κινητήρα χωρητικότητας 3 λίτρων, ο οποίος συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα και αναπτύσσει συνολικά ένα συνδυασμό 442 ίππους και 71,3 κιλά ροπής, ενώ διαθέτει μια μπαταρία ιόντων λιθίου 17.9kWh.

Η Audi ισχυρίζεται ότι θέλει μόλις 5,4” να επιτύχει το 0 – 100 χλμ/ώρα, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 250 χλμ/ώρα. Οι εκπομπές ρύπων ανέρχονται μόλις σε 53 γρ/χλμ, ενώ η κίνηση μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς, μέσω του συστήματος   Quattro Four – Wheel Drive και του 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου της γερμανικής εταιρείας.

Το Q8 Concept υιοθετεί μια ευρύτερη εκδοχή της μεμονωμένης καρέ οκτάγωνης μάσκας της Audi, η οποία πλαισιώνεται από νέους Matrix LED προβολείς, ενώ διαθέτει ζάντες αλουμινίου μεγέθους 23” και κεραμικά φρένα από άνθρακα. Στο πίσω μέρος, τα LED φωτιστικά σώματα εκτείνονται σε όλο το πλάτος του, με την Audi να ισχυρίζεται ότι αυτό θα είναι η υπογραφή στα μελλοντικά μοντέλα e – Tron.

Στο εσωτερικό, η εταιρεία έχει εξοπλίσει το Q8 Concept με νέες προσθήκες, καθώς και μια σειρά από νέες τεχνολογίες, όπως το νέο τριάκτινο τιμόνι και η δύο οθόνες, μια Virtual Cockpit οθόνη μεγέθους 12.3”, που απεικονίζει το ταχύμετρο και το στροφόμετρο και μια οθόνη αφής που προσφέρει όλες τις multimedia εφαρμογές, καθώς και την κατάσταση του αυτοκινήτου.

Υπάρχει μια μεγάλη πιθανότητα το σύνολο του κινητήρα να είναι διαθέσιμο στο μοντέλο παραγωγής, καθώς η ανακοίνωση των ιθυνόντων της Audi αναφέρει “Η χρήση κατά τη διάρκεια της μελέτης καταδεικνύει τη σημασία τους για άλλη μια φορά”. Μόνο με τον ηλεκτροκινητήρα το Q8 Concept μπορεί να ταξιδέψει μέχρι και 60 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση, με τη μπαταρία ιόντων λιθίου να χρειάζεται 2,5 ώρες για να φορτιστεί πλήρως.

Για εκείνους που ήθελαν μεγαλύτερη απόδοση, θα υπάρχει δυνατότητα αναβάθμισης σε ένα Audi SQ8. Το μοντέλο υψηλών επιδόσεων είναι πιθανό να χρησιμοποιήσει τον ίδιο V8 Bi – Turbo Diesel κινητήρα χωρητικότητας 4 λίτρων, όπως το SQ7, αποδίδοντας συνολικά 434 ίππους. Όταν το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Audi ειδικός στις πωλήσεις και το μάρκετινγκ, Dietmar Voggenreiter, ρωτήθηκε για το SQ8 στο Detroit, ανέφερε “Αυτό είναι κάτι που θα ήθελα να κάνω”.

Το Q8 Concept μπορεί ακόμα να είναι σε πρωτότυπη μορφή, όμως σίγουρα είναι το επόμενο χαρτί της γερμανικής εταιρείας για τα υβριδικά SUV μοντέλα. Το πόσο θα περιμένουμε για να το δούμε στην παραγωγή είναι άγνωστο, αλλά ελπίζουμε ότι δεν είναι μεγάλο το διάστημα της αναμονής.