Νέο Concept SUV από τη Mercedes

Η Mercedes στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκίνητου της Σαγκάης παρουσίασε το νέο Concept SUV, βάζοντας τέλος στις φήμες για τη μη δημιουργία ενός νέου μοντέλου. Το νέο Concept GLC Coupe είναι το νέο μοντέλο στο οποίο οι ιθύνοντες της Mercedes πιστεύουν πως θα μπορέσει να κοντράρει στις πωλήσεις τη BMW X4, αλλά και την Porsche Macan. Το πρωτότυπο μοντέλο έχει μήκος 4,73 μέτρα, ενώ το μεταξόνιο του φτάνει συνολικά τα 2,83 μέτρα.

mercedes concept glc coupe 2Εξωτερικά δε διαφέρει σε σχέση με τα νέα μοντέλα της εταιρείας που κυκλοφορούν στην αγορά. Η μεγάλη μάσκα με το αστέρι, οι αεραγωγοί και τα LED φωτιστικά σώματα είναι τα χαρακτηριστικά της γερμανικής εταιρείας που προδίδουν περί τίνος πρόκειται. Στο πίσω μέρος δεσπόζουν και εδώ τα φωτιστικά σώματα και η τετραπλή απόληξη της εξάτμισης. Η εξωτερική εμφάνιση ολοκληρώνεται με τις ζάντες αλουμινίου μεγέθους 21”. Για το εσωτερικό οι Γερμανοί δεν αποκάλυψαν τα σχέδια τους, όμως όπως αναμένεται δε θα ξεφύγει από τα νέα στάνταρ που έχει θέσει η Mercedes για τα μοντέλα της.

Μηχανικά το νέο Concept GLC Coupe τροφοδοτείται από τον V6 bi – turbo κινητήρα χωρητικότητας 3 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 367 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 53 κιλά. Ο κινητήρας συνεργάζεται με το νέο αυτόματο κιβώτιο 9 σχέσεων της γερμανικής εταιρείας, με την κίνηση να μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς. Το νέο μοντέλο αν θα βγει στην παραγωγή με αυτή τη μορφή είναι άγνωστο, αλλά σύμφωνα με τις πληροφορίες οι Γερμανοί είναι θετικοί στην παραγωγή ενός τέτοιου μοντέλο, καθώς πιστεύουν πως θα ανέβουν κι άλλο οι πωλήσεις της Mercedes.