Ο νέος κινητήρας T8 της σουηδικής Volvo, ο οποίος είναι τοποθετημένος στο νέο Volvo XC90, σύμφωνα με τις μετρήσεις που έγιναν, αυτή τη στιγμή είναι από τους πιο δυνατούς και πιο οικονομικούς, όχι μόνο για τη σουηδική εταιρεία, αλλά για ολόκληρη την αυτοκίνηση. Ο νέος T8 συνδυάζει τέλεια την οικονομία καυσίμου και τη φιλικότητα στο περιβάλλον, χωρίς να στερείται ιπποδύναμη και ταχύτητα. Ακόμα και ο ηλεκτροκινητήρας που υπάρχει στο XC90 δεν αφήνει κανέναν να το σχολιάσει αρνητικά.

volvo xc90 2Ο νέος κινητήρας έχει μέγιστη συνδυαστική ισχύ 407 ίππους (320 ο βενζινοκινητήρας και 87 ο ηλεκτροκινητήρας), με τη μέγιστη ροπή να φτάνει τα 65,2 κιλά. Αυτό όμως που κάνει τη διαφορά είναι η μέση κατανάλωση, η οποία είναι μόλις 2,1 λίτρα/100χλμ, κάτι το οποίο θα κάνει τον οδηγό να ξεχάσει για αρκετό καιρό το βενζινάδικο. Επιπλέον μόνο με τη χρήση του ηλεκτροκινητήρα το XC90 μπορεί να διανύσει 43 χιλιόμετρα μέχρι να επαναφορτιστεί. Επιπλέον o νέος κινητήρας είναι τρομερά φιλικός προς το περιβάλλον, αφού οι εκπομπές ρύπων ανέρχονται μόλις σε 49 γρ/χλμ, κάτι που αποτελεί μεγάλο δέλεαρ για την απόκτηση του, αφού στην ελληνική αγορά τα τέλη κυκλοφορίας θα είναι μηδενικά.

Αξίζει να σημειώσουμε πως κανένα άλλο SUV δεν έχει τόσο μεγάλη αυτονομία, όσον αφορά στον ηλεκτροκινητήρα. Όπως αναφέραμε δεν υστερεί ούτε σε ταχύτητα, αφού το 0 – 100 ολοκληρώνεται σε 5,6”, χρόνος ο οποίος είναι αρκετά ικανοποιητικός για ένα τόσο μεγάλο και βαρύ όχημα. Το Volvo XC90 με τον T8 κινητήρα αναμένεται να βρεθεί στις ευρωπαϊκές αγορές μέσα στο Μάιο.