Η Mercedes-Benz παρουσίασε τις ανανεωμένες εκδόσεις των E-Class Coupe και Cabriolet. Το γερμανικό μοντέλο έχει αλλάξει εμφάνιση, διαθέτει νέο εξοπλισμό, ενώ έχουν αναβαθμιστεί και οι κινητήρες. Η μεγάλη μάσκα, τα LED φωτιστικά σώματα, οι νευρώσεις στο καπό και ο νέος προφυλακτήρας θέλουν να δείξουν ένα πιο άγριο αυτοκίνητο. Στο πίσω μέρος ξεχωρίζουν και εδώ τα LED φωτιστικά σώματα και φυσικά η τετραπλή απόληξη της εξάτμισης στην έκδοση AMG.

Στο εσωτερικό η πολυτέλεια τονίζεται με τα δερμάτινα καθίσματα, το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια και ο δερμάτινος επιλογέας ταχυτήτων. Ο πίνακας οργάνων είναι πλέον ψηφιακός με την οθόνη μεγέθους 12,3”, ενώ το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας έχει αναβαθμιστεί και προσφέρει την οθόνη αφής μεγέθους 12,3” (10,2” στη βασική έκδοση).

Μηχανικά υπάρχουν εκδόσεις για όλα τα γούστα. Η βασική έκδοση βενζίνης είναι η E200, η οποία αποτελείται από τον κινητήρα χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 197 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 32,6 κιλά. Αντίθετα η βασική έκδοση του πετρελαίου E220d αποτελείται από τον κινητήρα χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 194 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 40,7 κιλά.

Η αμέσως επόμενη έκδοση βενζίνης είναι η E300 με τον δίλιτρο κινητήρα απόδοσης μέγιστης ισχύς 258 ίππων και μέγιστης ροπής 37,7 κιλών. Επιπλέον, υπάρχει η E450 με τον κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 3 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 367 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 50,9 κιλά. Η πιο ισχυρή έκδοση βενζίνης είναι η E53, με τον κινητήρα χωρητικότητας 3 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 435 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 53 κιλά. Τέλος, υπάρχει και η ισχυρή έκδοση του πετρελαίου E400d, με τον κινητήρα χωρητικότητας 3 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 340 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 71,3 κιλά.

Φυσικά, για τους Γερμανούς μεγάλο ρόλο στα οχήματα τους παίζουν και τα συστήματα ασφαλείας. Για αυτό το λόγο υπάρχει το ενεργό Cruise Control, το σύστημα υποβοήθησης αυτόματου φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης, το σύστημα ειδοποίησης τυφλών σημείων, η κάμερα 360ο και το σύστημα ανίχνευσης χεριών στο τιμόνι. Η Mercedes-Benz E-Class Coupe και η Mercedes-Benz E-Class Cabriolet είναι δύο πολυτελή αυτοκίνητα που καλύπτουν όλες τις ανάγκες ακόμα και τον πιο απαιτητικών. Το μόνο που μένει να μάθουμε είναι η τιμολογιακή πολιτική.