Το Crossland αποκτά μια νέα έκδοση στον Turbo κινητήρα χωρητικότητας 1,2 λίτρων, με τους 130 ίππους. Πρόκειται για το γνωστό κινητήρα που πλέον θα συνδυάζεται εκτός του μηχανικού κιβωτίου των 6 σχέσεων και με το αντίστοιχο αυτόματο. Ο κινητήρας πληροί όλα τα πρότυπα εκπομπών ρύπων Euro 6d, ενώ οι Γερμανοί λένε πως με το αυτόματο κιβώτιο θα υπάρχουν ακόμη λιγότεροι ρύποι σε σχέση με το μοντέλο που κυκλοφορεί.

Για όσους δε γνωρίζουν το 0-100 επιτυγχάνεται σε 10,2”, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 198 χλμ/ώρα. Η μέγιστη ροπή είναι 23,4 κιλά, κάτι που του δίνει όση δύναμη χρειάζεται για να κάνει μια προσπέραση όπου χρειαστεί. Από πλευράς εξοπλισμού περιλαμβάνει δερμάτινο τιμόνι με στοιχεία χρωμίου, A/C, ηλεκτρικά παράθυρα σύστημα Infotainment Radio R 4.0 IntelliLink με έγχρωμη οθόνη αφής μεγέθους 7”, Apple CarPlay και Android Auto.

Επιπλέον, προσφέρονται Cruise Control με περιοριστή ταχύτητας, σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης σε ανηφόρα, σύστημα διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας, αναγνώριση οδικών σημάτων, σύστημα αναγνώρισης κόπωσης οδηγού, σύστημα αναγνώρισης επικείμενης σύγκρουσης, αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης, ανίχνευση πεζών, πανοραμική κάμερα οπισθοπορείας 180ο και αυτόματο Park Assist.

Το Crossland X, με τον κινητήρα 1.200 κ.εκ. των 130 ίππων, με το αυτόματο κιβώτιο δίνει στους υποψήφιους αγοραστές μια ακόμη επιλογή δείχνοντας πως οι Γερμανοί θέλουν να ικανοποιήσουν όλους αυτούς που ήθελαν αυτόματο κιβώτιο στη συγκεκριμένη έκδοση. Όσο για την τιμή; Αυτή θα είναι περίπου στα 25.000€.