Μπορεί όλη η προσοχή να επικεντρώνεται στη νέα λαμπερή Mustang GT500, αλλά η Mustang Shelby GT350R παραμένει ένα από τα σύγχρονα αριστουργήματα της Ford. Αντί να προσπαθεί να κερδίσει διαδικτυακούς διαγωνισμούς αυτοκινήτων με τη μεγαλύτερη ιπποδύναμη, η GT350R έχει ένα μοναδικό και σκληρό χαρακτήρα που την κάνει να ξεχωρίζει μεταξύ των Muscle Car. Γι’ αυτό το λόγο διατηρεί τον ίδιο χαρακτήρα και στο νέο μοντέλο, λαμβάνοντας μερικές αναβαθμίσεις που την κάνουν πιο ισχυρή.

Οι αλλαγές στην GT350R είναι σχετικά μικρές, με τη Ford να ισχυρίζεται ότι επηρεάστηκαν από την GT500. Η επανασχεδιασμένη γεωμετρία της εμπρός ανάρτησης και ο σχεδιασμός βασίζονται στη Mustang GT500, σύμφωνα με τη Ford. Επίσης, οι μηχανικοί έδωσαν στην GT350R μια νέα βάση στο τιμόνι, το οποίο διαθέτει υποβοήθηση ηλεκτρικής ισχύος.

Όπως και πριν, η Mustang Shelby GT350R μοιράζεται το V8 κινητήρα χωρητικότητας 5,2 λίτρων, τον οποίο γνωρίζουμε από την GT350. Με κωδικό όνομα Voodoo, ο V8 κινητήρας αποδίδει 526 ίππους και 59,2 κιλά ροπής. Αυτό μπορεί να μην ακούγεται εξίσου εντυπωσιακό με την GT500 των 760 ίππων, αλλά ο συγκεκριμένος κινητήρας αποδίδει την ισχύ του όπως κανένα άλλο αμερικανικό V8. Διαθέτει ένα στρόφαλο επίπεδης επιφάνειας, κάτι που παρατηρείται συνήθως σε ευρωπαϊκούς κινητήρες. Αυτό σημαίνει ότι ο κινητήρας Voodoo μπορεί να αναβαθμιστεί με περισσότερη ευκολία από κάθε άλλο V8. Ο συγκεκριμένος κινητήρας συνδυάζεται αποκλειστικά με το μηχανικό κιβώτιο των 6 ταχυτήτων.

Μπορεί να έχουν τον ίδιο κινητήρα, ωστόσο η GT350R υπερέχει σε σχέση με την GT350. Ορισμένα αυτοκίνητα επιδόσεων προσφέρουν ισορροπία μεταξύ ταχύτητας και καθημερινής χρηστικότητας, αλλά η Mustang Shelby GT350R δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Η Ford έχει αφαιρέσει τα πίσω καθίσματα, το ηχοσύστημα και μέρος της εξάτμισης, ενώ υπάρχουν και ζάντες από ανθρακονήματα με σκοπό την εξοικονόμηση του βάρους.

Παρόλα αυτά, ένα ηχοσύστημα της Bang & Olufsen, το σύστημα παρακολούθησης τυφλών σημείων και ο πλοηγός μπορούν να προστεθούν ως μέρος ενός προαιρετικού πακέτου τεχνολογίας. Στο βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνεται το σύστημα FordPass Connect, το οποίο κάνει παιχνίδι τη σύνδεση με τα Smartphone, από όπου κάποιος μπορεί να παρακολουθεί που είναι σταθμευμένο το αυτοκίνητό, να το κλειδώνει και να το ξεκλειδώνει, αλλά και να βλέπει τα επίπεδα καυσίμου και λαδιού.

Το Ford Mustang Shelby GT350R αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της σε εκθέσεις μέσα στο έτος, με την τιμή να ανακοινώνεται κοντά στην ημερομηνία της επίσημης κυκλοφορίας του οχήματος. Μεταξύ των GT350R και GT500, η ​​Ford έχει δύο πολύ διαφορετικές εκδόσεις απόδοσης προκειμένου να δελεάσει τους υποψήφιους αγοραστές. Πάντως όποια από τις δύο και να διαλέξει κάποιος είναι σίγουρο πως θα το απολαύσει και με το παραπάνω.