Η Tesla θέλοντας να προσελκύσει ακόμη περισσότερο το υποψήφιο αγοραστικό κοινό της ελληνικής αγοράς ανακοίνωσε τη διάθεση μιας νέας έκδοσης του Model Y. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για το Tesla Model Y Long Range, με την κίνηση να μεταφέρεται στους πίσω τροχούς. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 5,9”, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 217 χλμ/ώρα. Η μέγιστη αυτονομία με μια πλήρη φόρτιση φτάνει τα 600 χιλιόμετρα.

Η κατασκευή του Tesla Model Y Long Range γίνεται στο Gigafactory του Βερολίνου, ενώ με το app της Tesla στο smartphone, ο οδηγός μπορεί εξ αποστάσεως να προθερμάνει ή να ψύξη την καμπίνα του αυτοκινήτου, ενώ μόλις έρθει η επιθυμητή θερμοκρασία στο εσωτερικό του, τότε ξεκινά να παίζει το ηχοσύστημα με τα τραγούδια που επιθυμεί ο οδηγός.

Για όσους ενδιαφέρονται το Tesla Model Y Long Range κοστολογείται στα 48.990€, ενώ με την επιδότηση του “Κινούμαι Ηλεκτρικά 2”, η τιμή μειώνεται κατά 8.000€, ενώ μπορεί να φτάσει και τις 9.000€ με απόσυρση αυτοκινήτου, με την τελική τιμή να πέφτει στα 40.990€ ή 39.990€ αντίστοιχα.