Ανακαλούνται 396 Volkswagen Beetle για τους αερόσακους

H Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας σε συνεργασία με την εταιρεία Kosmocar Α.Ε., επίσημο αντιπρόσωπο και εισαγωγέα των αυτοκινήτων Volkswagen στην Ελλάδα ανακοινώνει την ανάκληση 396 οχημάτων Beetle, με έτος παραγωγής από το 2012 έως το 2014.

Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, στα επηρεαζόμενα οχήματα, που διαθέτουν μετωπικό αερόσακο πλευράς οδηγού του κατασκευαστή Τakata μιας περιορισμένης περιόδου κατασκευής, υπάρχει η πιθανότητα εξαιτίας αυξημένης υγρασίας του αέρα και διακυμάνσεων θερμοκρασίας να προκληθεί αλλοίωση στο μέσο προώθησης (κίνδυνος ζημιάς στο κάλυμμα της γεννήτριας αερίου σε περίπτωση ενεργοποίησης του αερόσακου οδηγού). Κατά συνέπεια, σε περίπτωση ατυχήματος με ενεργοποίηση του μετωπικού αερόσακου οδηγού, ενδέχεται να αποσπαστούν μεταλλικά θραύσματα από το περίβλημα (κάλυμμα) της γεννήτριας με αποτέλεσμα να τραυματίσουν τους επιβάτες του οχήματος.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος που να σχετίζεται µε το συγκεκριμένο πρόβλημα. Όλοι οι ιδιοκτήτες των επηρεαζόμενων οχημάτων θα ενημερωθούν με προσωπική επιστολή, έτσι ώστε να προσέλθουν σε οποιοδήποτε εξουσιοδοτημένο συνεργείο της Volkswagen επιθυμούν, προκειμένου να αντικατασταθεί η γεννήτρια αερίου/μονάδα αερόσακου οδηγού, χωρίς καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να επικοινωνήσουν µε το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών της εταιρείας Volkswagen AG, στο τηλέφωνο 210-9981100 καθημερινά ή στο email: customercare@kosmocar.gr.