Ο Nico Hulkenberg στην Audi

Πριν λίγη ώρα η Haas ανακοίνωσε επίσημα πως ο Nico Hulkenberg θα ολοκληρώσει τη συνεργασία με την ομάδα στο τέλος του χρόνου. Λίγα λεπτά αργότερα η Audi έκανε επίσημη ανακοίνωση πως από την επόμενη χρονιά θα έχει στις τάξεις της το Γερμανό οδηγό. Οι δύο πλευρές ήρθαν σε συμφωνία για πολυετές συμβόλαιο αρχής γενομένης από το 2025, με τον Hulkenberg να βρίσκεται και στο μεταβατικό στάδιο της Audi οδηγώντας το μονοθέσιο της Sauber, αλλά και βοηθώντας στην εξέλιξη της.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της μελλοντικής εργοστασιακής ομάδας της Audi, Andreas Seidl, δήλωσε. “Η υπογραφή του Nico είναι το επόμενο ορόσημο για το έργο της Audi στη Formula 1. Με την ταχύτητά του, την εμπειρία του και την αφοσιωμένη ομαδική του εργασία, θα συμβάλει σημαντικά στην είσοδο της Audi το 2026 ήδη από το επόμενο έτος. Από την αρχή, υπήρχε μεγάλο αμοιβαίο ενδιαφέρον να αντιμετωπίσουμε μαζί ένα έργο αυτής της μοναδικότητας. Ο Nico είναι μια ισχυρή προσωπικότητα, η αποφασιστικότητα και η επιθυμία του σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο θα μας βοηθήσουν να σημειώσουμε πρόοδο τόσο στην εξέλιξη του αυτοκινήτου όσο και στο χτίσιμο της ομάδας”.

Από την πλευρά του ο Nico Hulkenberg δήλωσε “Η προοπτική να ανταγωνιστείς για την Audi είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο. Όταν ένας Γερμανός κατασκευαστής μπαίνει στη Formula 1 με τέτοια αποφασιστικότητα, είναι μια μοναδική ευκαιρία. Το να εκπροσωπώ την εργοστασιακή ομάδα μιας τέτοιας μάρκας αυτοκινήτου με μονάδα ισχύος κατασκευασμένη στη Γερμανία είναι μεγάλη τιμή για μένα”.