Υπάρχουν κάποια αυτοκίνητα που ακόμα και αν έχουν περάσει 63 χρόνια παραμένουν αναλλοίωτα και φυσικά είναι αδύνατο όταν κυκλοφορούν να μην προκαλέσουν τα βλέμματα που θα βρεθούν μπροστά τους. Ένα από αυτά είναι και η Mercedes-Benz 300 SL του 1957. Η ιδιαιτερότητα του συγκεκριμένου μοντέλου είναι ότι οι πόρτες ανοίγουν προς τα πάνω και όχι όπως έχουμε συνηθίσει τα αυτοκίνητα μας.

Ο οίκος RM Sotheby’s, η Gooding & Company και η Mecum έβγαλαν σε δημοπρασία αυτό το απίστευτο αυτοκίνητο, το οποίο άγγιξε στην πώληση του, τα 1.152.000$ ή αν θέλετε τα 984.046€. Το συγκεκριμένο μοντέλο από την αρχή της γέννησης του έως το 1981 βρισκόταν στα χέρια ενός Βέλγου. Στη συνέχεια, το αυτοκίνητο πέρασε τα επόμενα 22 χρόνια στο Ηνωμένο Βασίλειο και αργότερα εισήχθη στον Καναδά.

Από το 2014 έως το 2016 έγινε μια ολική ανακατασκευή με το κοντέρ να γράφει συνολικά 91.000 χιλιόμετρα. Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες έγινε ολική αποκατάσταση του χρώματος Blaugrau, ενώ περιλαμβάνει μπλε-γκρι καρό υφασμάτινα καθίσματα. Επιπλέον, υπάρχει μπλε δέρμα στο εσωτερικό, στις πλάτες των καθισμάτων, στα πάνελ των θυρών και στο ταμπλό.

Μπορεί ο νέος ιδιοκτήτης να μην αποκάλυψε κάτι από το μηχανικό κομμάτι, όμως και μόνο να το βλέπεις το απολαμβάνεις. Φυσικά, όλοι θα θέλαμε ένα τέτοιο μοντέλο να κοσμεί τη συλλογή μας, όμως η τιμή του είναι μόνο για συγκεκριμένους συλλέκτες. Εμείς απλά ευχόμαστε να το κρατάει όπως και οι προηγούμενοι κάτοχοι.