Η σειρά N της Hyundai είναι ότι ακριβώς θέλει ο οδηγός που προτιμά το κάτι παραπάνω. Η επιτυχία του i30 N ανάγκασε την κορεάτικη εταιρεία να αρχίσει να καλοσκέφτεται και την περίπτωση του i20 N. Έτσι το μικρό μοντέλο πήρε σάρκα και οστά, με τους ανθρώπους της Hyundai να δίνουν το πρώτο δείγμα που θα βρεθεί μπροστά στα άλλα μικρά καυτά μοντέλα όπως το Ford Fiesta ST και το Volkswagen Polo GTI.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες η γρήγορη έκδοση του i20, θα διαθέτει ένα bodykit που θα έχει νέους προφυλακτήρες πλαϊνές ποδιές, διαχύτη, αεροτομή και ζάντες αλουμινίου μεγέθους 18”. Επιπλέον, θα υπάρχει πιο χαμηλή ανάρτηση και φρένα με κόκκινες δαγκάνες και δίσκους 320 χιλιοστών.

Μηχανικά το Hyundai i20 N αναμένεται να τροφοδοτηθεί από τον T-GDi Turbo κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 1,6 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 200 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 28 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 6,7”, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 230 χλμ/ώρα. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το μηχανικό κιβώτιο των 6 σχέσεων, ενώ διαθέτει και μπλοκέ διαφορικό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία η ανάρτηση αποτελείται από γόνατα MacPherson μπροστά και ημιάκαμπτο άξονα πίσω, ενώ πίσω υπάρχει μπάρα θόλων. Αυτά είναι τα αρχικά στοιχεία που αποκάλυψε η Hyundai για το επερχόμενο i20 N. Μέσα στις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να γίνει η επίσημη παρουσίαση του, ενώ για όσους ήδη το σκέφτονται θα χρειαστεί να κάνουν υπομονή μέχρι την άνοιξη του 2021 που αναμένεται να βρεθεί στις ευρωπαϊκές αγορές.