Η Giulietta συνεχίζει ακάθεκτη με νέο μοντέλο

Η Giulietta συνεχίζει ακάθεκτη με νέο μοντέλο

Η Alfa Romeo πάντα είχε να δείξει εντυπωσιακά και καλοσχεδιασμένα οχήματα στο υποψήφιο κοινό. Οι Ιταλοί γνωρίζουν πολύ καλά τι πάει να πει εντυπωσιακό σχέδιο, που όμως πρέπει να συνδυάζεται με ταχύτητα και ασφάλεια. Η νέα Giulietta παρουσιάστηκε και η εξέλιξη της είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή, αφού διατηρεί τον τολμηρό σπορ χαρακτήρα της.

Η νέα Alfa Romeo Giulietta ενσωματώνει την ασυναγώνιστη έκφραση “Alfa Spirit” που για περισσότερο από έναν αιώνα διατηρεί στα αυτοκίνητα της η Alfa Romeo. Το κλασσικό τρίγωνο στη μάσκα με το σήμα της ιταλικής φίρμας παραμένει αναλλοίωτο στο χρόνο, με το δεύτερο κομμάτι της μάσκας να βρίσκεται ακριβώς από κάτω. Τα οβάλ φωτιστικά σώματα, μαζί με τα φώτα ημέρας και το καπό που στο κέντρο είναι πιο φουσκωμένο δείχνουν τον άγριο χαρακτήρα της.

Στο πίσω μέρος δεσπόζουν τα φωτιστικά σώματα σε σχήμα C, η αεροτομή που βρίσκεται στο τελείωμα της οροφής και φυσικά ο διαχύτης, ο οποίος με την αεροδυναμική του διαχειρίζεται καλύτερα τη ροή του αέρα. Το νέο Visconti Green χρώμα και οι μοναδικές ζάντες αλουμινίου μεγέθους 18” που διαθέτει, το κάνουν ακόμη πιο εντυπωσιακό.

Το νέο μοντέλο διαθέτει 5 εκδόσεις εξοπλισμού που είναι Giulietta, Giulietta Super, Giulietta Sport, Giulietta Executive και Giulietta Veloce, με το κάθε ένα να ανταποκρίνεται σε συγκεκριμένες απαιτήσεις. Μέσα σε αυτά υπάρχουν και οι επιπλέον εξοπλισμοί Business Pack και Tech Pack.

Εσωτερικά προσφέρονται δερμάτινα καθίσματα από Alcantara, δερμάτινο τιμόνι και επιλογέας ταχυτήτων, ενώ υπάρχει και η οθόνη αφής μεγέθους 7”, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας Uconnect. Το σύστημα αυτό περιλαμβάνει τα Apple CarPlay και Android Auto για σύνδεση με Smartphone, αλλά και θύρα USB. Επιπλέον, διατίθενται κάμερα οπίσθιας προβολής και αισθητήρες στάθμευσης.

Στο μηχανικό κομμάτι η νέα Giulietta διαθέτει τρεις κινητήρες, ένα βενζίνης και δύο πετρελαίου. Η βασική και μοναδική έκδοση βενζίνης αποτελείται από τον κινητήρα χωρητικότητας 1,4 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 120 ίππους. Από πλευράς πετρελαίου η βασική επιλογή είναι με το Multijet κινητήρα χωρητικότητας 1,6 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 120 ίππους. Φυσικά, υπάρχει και ο πιο ισχυρός Multijet κινητήρας χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 170 ίππους. Όλες οι εκδόσεις συνεργάζονται με το μηχανικό κιβώτιο των 6 σχέσεων ή με το αυτόματο κιβώτιο TCT της Alfa Romeo.

Η νέα Alfa Romeo Giulietta θα βρεθεί στις αγορές μέσα στο επόμενο διάστημα, με τον εξοπλισμό και τις τιμές να ποικίλλουν από χώρα σε χώρα. Όπως και να έχει η νέα Giulietta είναι πιο εντυπωσιακή και άκρως επιθετική.