Η SD Carbon ανέλαβε να δημιουργήσει μια πιο επιθετική Alfa Romeo Stelvio και το αποτέλεσμα που βλέπουμε είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό. Το ιταλικό SUV απέκτησε ένα νέο bodykit που κάνει το αυτοκίνητο αρκετά πιο φαρδύ από ότι ήταν. Η Stelvio της SD Carbon διαθέτει νέους προφυλακτήρες, φουσκωμένα φτερά, Spoiler, πίσω αεροτομή, διαχύτη και την τετραπλή απόληξη της εξάτμισης.

Επιπλέον, υπάρχουν το νέο καπό με τον αεραγωγό, αλλά και οι πλαϊνές ποδιές. Παράλληλα με την SD Carbon, η οποία βελτίωσε το εξωτερικό κομμάτι της Stelvio για τις απλές εκδόσεις, η βρετανική Deranged ασχολήθηκε αποκλειστικά με τη Stelvio Quadrifoglio. Εκτός λοιπόν, τα παραπάνω καλούδια προσφέρει και τις μαύρες ζάντες αλουμινίου της Vossen μεγέθους 22”.

Μηχανικά δεν άλλαξε τίποτα, αφού η Stelvio Quadrifoglio εξακολουθεί να διαθέτει τον Twin-Turbo κινητήρα χωρητικότητας 2,9 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 510 ίππους. Για όσους ενδιαφέρονται το συνολικό κόστος για όλες τις εξωτερικές αλλαγές εκτός από το καπό θα χρειαστεί περίπου 6.000€, ενώ στην περίπτωση που κάποιος προτιμά κάποιο κομμάτι που είναι σφυρήλατο θα πρέπει να υπολογίσει 20% επάνω στην τιμή, ενώ σε ματ φινίρισμα, άλλο ένα 10% επιπλέον.

Μπορεί η τιμή για την εξωτερική αλλαγή της να κοστίζει κάποια χρήματα παραπάνω, όμως όπως φαίνεται από το αποτέλεσμα αξίζει και με το παραπάνω. Άλλωστε ένα τέτοιο αυτοκίνητο όπου και αν βρεθεί μόνο απαρατήρητο δε θα περάσει.