Τα παλιά αυτοκίνητα πλέον έχουν αρχίσει να γίνονται όλο και περισσότερα στους δρόμους. Λίγο η αγάπη αυτών που τα έχουν, λίγο τα οικονομικά (αν και δεν είναι απολυτό) έχουν κάνει κάποιους να αναθεωρήσουν και να βελτιώσουν τα παλιά αυτοκίνητα δίνοντας τους ξανά ζωή.

Στην περίπτωση της Jaguar E-Type Series 3 του 1973, ή οποία πήρε σάρκα και οστά σχεδόν από την αρχή δεν υπάρχει οικονομικό θέμα, αφού μιλάμε για ένα αυτοκίνητο, το οποίο έχει ακριβό κόστος ακόμα και στα ανταλλακτικά. Η E-Type Series 3 είναι πλήρως ανακαινισμένη, όμως έχει κρατήσει την παλιά κλασσική της εμφάνιση. Οι 2+2 θέσεις και όλα τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του αμαξώματος έμειναν αναλλοίωτα.

Το καπό από αλουμίνιο τοποθετήθηκε για να μειωθεί το βάρος του αμαξώματος, ενώ οι τροχοί μαζί με τις ζάντες Turino μεγέθους 16” είναι ειδικά σχεδιασμένοι για να βελτιώσουν την πρόσφυση. Επιπλέον, τα φρένα έχουν αντικατασταθεί με δίσκους μεγαλύτερης διαμέτρου, δαγκάνες αλουμινίου, ενώ διαθέτουν πλέον τέσσερα έμβολα από τρία.

Στο εσωτερικό δεσπόζουν τα δερμάτινα καθίσματα Oxblood Red και φυσικά το ξύλινο τιμόνι. Τα φωτιστικά σώματα είναι τεχνολογίας LED κάτι που κάνει το αυτοκίνητο να φαίνεται σύγχρονο, ενώ υπάρχει και σύνδεση Bluetooth.

Οι περισσότερες εργασίες έγιναν στην ανακατασκευή του V12 κινητήρα, ο οποίος εξοπλίστηκε με ηλεκτρονική έγχυση καυσίμου, ενώ αναβαθμίστηκε και το σύστημα ψύξης. Το μηχανικό κιβώτιο των 5 σχέσεων βελτιώθηκε, ενώ η εξάτμιση είναι από ανοξείδωτο ατσάλι παράγοντας έναν υπέροχο ήχο στο πέρασμα της E-Type Series 3.

Σίγουρα, αυτή η Jaguar E-Type Series του 1973 μπορεί να μην απόλυτα ίδια με την αρχική κατασκευή της, όμως έχει το δικό της χαρακτήρα και φυσικά είναι ένα παλαιό κλασσικό μοντέλο. Οι ιδιοκτήτες του είναι αυτονόητο πως το χαίρονται, όπως και εμείς.