Μια Aston Martin από το παρελθόν

Το όνομα του David Brown είναι συνδεδεμένο με την Aston Martin, αφού ο επιχειρηματίας και πρώην κατασκευαστής τρακτέρ αγόρασε τη βρετανική φίρμα το 1947. Το αρχικά του ονόματος του τα γνωρίζουμε πολύ καλά, αφού έχουν ταυτιστεί με τις DB5, DB9, DB12 και DBX. Πριν από όλα αυτά όμως υπήρξε η DB1, όπου κατασκευάστηκαν μόλις 15 κομμάτια από το 1948 έως το 1950.

Το εντυπωσιακό Roadster τροφοδοτείται από τον κινητήρα χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 90 ίππους, ενώ η τελική ταχύτητα έφτανε τα 150 χλμ/ώρα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο αρχικός κινητήρας παρουσίασε πρόβλημα και αντικαταστάθηκε από τον κινητήρα χωρητικότητας 2,6 λίτρων. Ο τελευταίος ιδιοκτήτης προσπάθησε να το κρατήσει σε καλή κατάσταση όσο μπορούσε, αλλάζοντας το μπροστινό άξονα που ήρθε από τη DB2 και το κιβώτιο ταχυτήτων που προήλθε από τη DB3S.

Η συγκεκριμένη Aston Martin DB1 ανήκει πλέον στην εταιρεία δημοπρασιών H&H Classics, η οποία θα τη διαθέσει προς πώληση στις 20 Σεπτεμβρίου στο Duxford της Μεγάλης Βρετανίας. Πρόκειται για το 8 αυτοκίνητο από τα 15 που κυκλοφόρησαν, με την τιμή να υπολογίζεται ότι θα φτάσει από 100.000 έως 140.000£. Η τιμή για ένα τέτοιο αυτοκίνητο ακούγεται μικρή, όμως οι αλλαγές που έχουν γίνει στο αυτοκίνητο δικαιολογούν το κόστος, αφού δεν είναι όπως ήταν όταν βγήκε από το εργοστάσιο της Aston Martin. Πάντως όποιος και να την αποκτήσει θα έχει ένα ιδιαίτερο αυτοκίνητο στη συλλογή του.