Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας σε συνεργασία με τη Volvo Car Hellas, γενικό αντιπρόσωπο και εισαγωγέα των αυτοκινήτων Volvo στην Ελλάδα, ανακοίνωσε την ανάκληση 203 οχημάτων V60, S60 και XC40, με έτος παραγωγής 2022 και 2023.

Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, στα επηρεαζόμενα μοντέλα υπάρχει πιθανότητα να σπάσει ένας δακτύλιος στεγανοποίησης κυκλικής διατομής. Κατά συνέπεια και σε ορισμένες περιπτώσεις, κάτι τέτοιο ενδέχεται να οδηγήσει σε διαρροή λαδιού με αποτέλεσμα πιθανή προειδοποίηση για χαμηλή στάθμη λαδιού ή μια ασυνήθιστη μυρωδιά στην καμπίνα.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο πρόβλημα. Όλοι οι ιδιοκτήτες θα ενημερωθούν μέσω email ή προσωπικής επιστολής, έτσι ώστε να προσέλθουν σε οποιοδήποτε εξουσιοδοτημένο συνεργείο της Volvo επιθυμούν, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η αντικατάσταση του δακτυλίου στεγανοποίησης, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με την Τεχνική Διεύθυνση και το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών της εταιρείας Volvo Car Hellas στο τηλέφωνο 210-6241833 (ώρες λειτουργίας 08:00-20:00).