Είναι γνωστό ότι η πιο γρήγορη σειρά της Ford είναι η RS. Όταν δημιουργήθηκε το Focus ST όλοι πίστεψαν πως αυτό θα είναι το πιο γρήγορο μοντέλο της Ford, όμως διαψεύστηκαν με τον ερχομό του Focus RS, αφού η αμερικανική εταιρεία έδειχνε πως δεν ήταν ικανοποιημένη με τη σειρά ST. Οι 350 ίπποι που κρύβονται κάτω από το καπό του Focus RS είναι ιδεατοί για τους λάτρεις της ταχύτητας.

Οι Αμερικάνοι ωστόσο φαίνεται πως είναι έτοιμοι να εμπλουτίσουν τη σειρά RS και με το Fiesta. Το γερμανικό περιοδικό Autobild αναφέρει ότι οι μηχανικοί της Ford θα δημιουργήσουν το 2017, στα 40α γενέθλια του Fiesta, την πιο γρήγορη έκδοση που έχει υπάρξει έως τώρα. Πρόκειται για το Fiesta RS, το οποίο θα διαθέτει τον υπερτροφοδοτούμενο 4κύλινδρο κινητήρα, χωρητικότητας 1,6 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 250 ίππους.

Εάν το αυτοκίνητο πάρει σάρκα και οστά, είναι πολύ πιθανό να διαθέτει αναρτήσεις από το WRC, αναβαθμισμένα φρένα, ένα νέο χειροκίνητο 6τάχυτητο κιβώτιο, ενώ δε θα λείπει το σύστημα All – Wheel – Drive και η επιθετική εμφάνιση, την οποία θα δανειστεί από το Fiesta RS WRC. Σίγουρα ο μικρός σίφουνας θα ξεπερνάει τα 200 χλμ/ώρα τελικής ταχύτητας, ενώ όπως λένε οι φήμες, θα είναι η αρχή μιας σειράς νέων αυτοκινήτων που θα κατασκευάσει η Ford μέχρι το 2020, μέσα στα οποία συμπεριλαμβάνονται το GT, η νέα Mustang GT350 και GT350R, καθώς και η αναβαθμισμένη έκδοση του Focus RS.