Η Polestar όπως γνωρίζουμε εδώ και καιρό έχει γίνει ανεξάρτητη από τη Volvo διαθέτοντας τα δικά της μοντέλα. Παρόλα αυτά οι δύο εταιρείες δε θα πάψουν ποτέ να συνεργάζονται και έτσι δημιουργήθηκαν τα υβριδικά Volvo XC60 και V60 Polestar Engineered.

Ουσιαστικά πρόκειται για τα δύο μοντέλα παραγωγής της Volvo, XC60 και V60 με τον υβριδικό κινητήρα T8 Twin Engine. Η Polestar έβαλε και πάλι το χεράκι της δημιουργώντας δύο εκπληκτικές εκδόσεις με την ονομασία Polestar Engineered. Με την παρέμβαση αυτή πλέον η μέγιστη ισχύς φτάνει τους 420 ίππους, με τη μέγιστη ροπή να αγγίζει τα 68,2 κιλά. Επιπλέον, θα βελτιωθούν τόσο το 0-100 που θα επιτυγχάνεται σε λιγότερο από 5,5”, όσο και η τελική ταχύτητα που αναμένεται να ξεπερνά τα 230 χλμ/ώρα.

Στην εξωτερική εμφάνιση η Polestar έχει αφήσει τα δικά της σημάδια με τα απαραίτητα λογότυπα, τη μαύρη μάσκα, τις μαύρες απολήξεις της εξάτμισης και τις ειδικά σχεδιασμένες ζάντες αλουμινίου που θυμίζουν αράχνη. Επιπλέον, υπάρχουν οι 6πίστονες χρυσαφί δαγκάνες των φρένων και οι αναρτήσεις της Ohlins. Τέλος, οι πωλήσεις των σουηδικών αυτών μοντέλων θα ξεκινήσουν από το καλοκαίρι με τις τιμές να είναι υψηλότερες σε σχέση με τις απλές εκδόσεις των υβριδικών Volvo XC60 και V60.