Η Mazda δημιούργησε μια νέα ειδική έκδοση για τα αυτοκίνητα της με την ονομασία Carbon Edition. Φυσικά, βλέποντας το Carbon το μυαλό των περισσοτέρων πηγαίνει στα ανθρακονήματα, όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση μιλάμε για το χρώμα και όχι την κατασκευή του αμαξώματος. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα ιδιαίτερο χρώμα που θα λάβουν το 6, το CX-5 και το CX-9.

Πρόκειται για το χρώμα Polymetal Gray, το οποίο βλέποντας και από τις φωτογραφίες είναι ένα ανοιχτό γκρι-γαλάζιο και περιλαμβάνει μαύρη μάσκα, μαύρα καπάκια στους καθρέπτες και μαύρες ζάντες αλουμινίου. Στο εσωτερικό δεσπόζουν τα μαύρα δερμάτινα καθίσματα, καθώς και το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι και ο δερμάτινος επιλογέας ταχυτήτων.

Επιπλέον, τα καθίσματα είναι θερμαινόμενα, ενώ υπάρχει το ηχοσύστημα της Bose και τα συστήματα σύνδεσης για smartphone, Android Auto και Apple CarPlay. Στα συστήματα ασφαλείας περιλαμβάνονται τα Blind Spot Monitor, Rear Cross-Traffic Alert, Mazda Radar Cruise Control, Stop & Go, Smart Brake Support και πολλά άλλα.

Μηχανικά οι πληροφορίες λένε πως το Mazda 6 Carbon Edition και το CX-5 Carbon Edition θα εφοδιάζονται από τον κινητήρα χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 190 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 25,6 κιλά, αλλά και από τον Turbo κινητήρα χωρητικότητας 2,5 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 253 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 42,8 κιλά. Αντίθετα το CX-9 θα τροφοδοτείται αποκλειστικά μόνο από τον Turbo κινητήρα.

Για όσους θέλουν στην συγκεκριμένη έκδοση θα υπάρχει και το κλασσικό κόκκινο χρώμα της Mazda, αφού οι Ιάπωνες θέλουν διατηρήσουν ακόμα και σε αυτή την έκδοση το πώς τους έχει μάθει ο κόσμος. Εμείς είμαστε σίγουροι πως οι συγκεκριμένες εκδόσεις θα πάρουν το μερίδιο που τους αξίζει στην αγορά αυτοκίνητου, αφού η αξιοπιστία και η ασφάλεια σε συνδυασμό πλέον με την ταχύτητα είναι ότι χρειάζεται ο υποψήφιος αγοραστής.