Η Mugen είναι μια από τις εταιρείες που γνωρίζει πολύ καλά το χειρισμό, αλλά και τι ακριβώς χρειάζεται ένα Honda Civic. Η ιαπωνική εταιρεία δημιούργησε ένα νέο bodykit, το οποίο περιλαμβάνει νέους προφυλακτήρες, πλαϊνές ποδιές, διαχύτη και διπλή πίσω αεροτομή. Επιπλέον, υπάρχουν νέα LED πίσω φωτιστικά σώματα, Carbon καλύμματα καθρεπτών, νέα φρένα, σπορ εξάτμιση με νέες απολήξεις, και νέες ζάντες αλουμινίου μεγέθους 19”.

Μπαίνοντας στο εσωτερικό δεσπόζουν τα bucket δερμάτινα καθίσματα από Alcantara, το νέο σπορ τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια, ο νέος επιλογέας ταχυτήτων, τα μαρσπιέ στις πόρτες, το νέο κουμπί Start & Stop και τα νέα πατάκια. Στο μηχανικό κομμάτι δεν υπήρξε καμία απολύτως αλλαγή, κρατώντας τις επιλογές του κατασκευαστή.

Για όσους ενδιαφέρονται θα πρέπει να γνωρίζουν πως στην αμερικάνικη αγορά το απλό Honda Civic της Mugen κοστολογείται από 21.750$, ενώ η κορυφαία έκδοση του Type R ορίζεται στα 36.995$. Σίγουρα στην Αμερικάνικη Ήπειρο οι τιμές είναι πιο δελεαστικές από ότι στην ελληνική αγορά, όμως για να το αποκτήσει κάποιος από εκεί θα πρέπει να υπολογίσει εκτός των έξοδα του τελωνείου και τα έξοδα για το ταξίδι, κάτι που μεγαλώνει το κόστος αρκετά.