Η Toyota μετά τις εκδόσεις GR Sport της Corolla Hatchback και Corolla Touring Sports, παρουσίασε την αντίστοιχη έκδοση και στη Sedan μορφή. Το νέο μοντέλο όπως και όλα της σειράς GR Sport έχει εμπνευστεί από τη Toyota Gazoo Racing διαθέτοντας το χρωματισμό που έχει υιοθετήσει η ιαπωνική εταιρεία για αυτά τα μοντέλα.

Φυσικά, το λευκό χρώμα συνδυάζεται με τα μαύρα διακοσμητικά στοιχεία που βρίσκονται στην εμπρός γρίλια, στα καπάκια των καθρεπτών, στις κεντρικές κολώνες και στα μαρσπιέ. Το μαύρο ολοκληρώνεται με τον ουρανό και την κεραία (σχήμα καρχαρία), αλλά και τις μαύρες ζάντες αλουμινίου μεγέθους 17” ή 18”, που κάνουν πιο έντονη την αντίθεση.

Το εσωτερικό η Toyota προσπαθεί να το κάνει πιο πολυτελές με τα μαύρα καθίσματα με τις λευκές και κόκκινες ραφές, το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια και το δερμάτινο επιλογέα ταχυτήτων που έχει και αυτός κόκκινες ραφές. Η ψηφιακή οθόνη του πίνακα οργάνων και η οθόνη αφής με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας κάνουν πιο εύκολη τη ζωή του οδηγού.

Μηχανικά η νέα Corolla Sedan GR Sport διαθέτει το υβριδικό σύστημα που αποτελείται από τον κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 1,8 λίτρων και από έναν ηλεκτροκινητήρα, με τη συνδυαστική ισχύ να φτάνει τους 122 ίππους. Σε κάποιες ορισμένες ανά τον κόσμο αγορές θα υπάρχει και με κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 1,6 λίτρων.

Για όποιον ενδιαφέρεται θα χρειαστεί να κάνει λίγη υπομονή, αφού η παραγωγή της εν λόγω έκδοσης θα ξεκινήσει το Νοέμβριο, ενώ οι πωλήσεις αναμένεται να αρχίσουν το Ιανουάριο του 2021. Όπως και να έχει πάντως όποια έκδοση και να διαλέξετε είτε Hatchback, είτε Sedan, είτε ακόμα και Touring Sports, την έκδοση GR Sport είναι σίγουρο πως θα την απολαύσετε.