Lincoln Nautilus

Lincoln Nautilus

Η Lincoln αποκάλυψε το Nautilus, το νέο SUV, με το οποίο σκοπεύει να ταρακουνήσει τα νερά της αυτοκίνησης στην αμερικάνικη αγορά. Η εμφάνιση του θυμίζει τα κλασσικά SUV που βρίσκονται ήδη στην παγκόσμια αγορά, με το μπροστινό μέρος να ξεχωρίζει από τη μάσκα με το σήμα της Lincoln και τα φωτιστικά σώματα, με τα φώτα ημέρας.

Στο πίσω μέρος τα φωτιστικά σώματα ξεκινούν από το πορτμπαγκάζ και καταλήγουν στο αμάξωμα, ενώ η αεροτομή ψηλά και η διπλή απόληξη της εξάτμισης του δίνουν μια άλλη όψη. Η εξωτερική εμφάνιση ολοκληρώνεται με τις ζάντες αλουμινίου μεγέθους 18”. Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν τα δερμάτινα καθίσματα, η οθόνη αφής πολυμέσων μεγέθους 8” και η ψηφιακή οθόνη μεγέθους 12,3”, που βρίσκεται πίσω από το τριάκτινο τιμόνι.

Μηχανικά το Lincoln Nautilus τροφοδοτείται από τον 4κύλινδρο κινητήρα χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 248 ίππους και συνεργάζεται με το αυτόματο κιβώτιο των σχέσεων. Για όσους δεν αρκούνται σε αυτό υπάρχει και ο V6 κινητήρας χωρητικότητας 2,7 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 339 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 52,4 κιλά.

Πλούσιος είναι ο εξοπλισμός στον οποίο προσφέρονται το σύστημα αυτόματου κλιματισμού δύο ζωνών, το σύστημα πληροφοριών ψυχαγωγίας SYNC 3 με συμβατότητα Android Auto και Apple CarPlay, το ηχοσύστημα με 10 ηχεία και υπογούφερ, καθώς και τα συστήματα προειδοποίησης σύγκρουσης, προειδοποίησης απόκλισης από τη λωρίδα κυκλοφορίας και το σύστημα πληροφοριών τυφλών σημείων.

Σίγουρα ότι είναι ένα μοντέλο που θα πουληθεί στην αμερικάνικη αγορά είναι μείον για τη Lincoln και ας είναι θυγατρική της Ford Motor Company. Παρόλα αυτά για όσους θέλουν κάτι αξιόλογο και σχετικά οικονομικό είναι το Lincoln Nautilus, το οποίο κοστολογείται στη βασική έκδοση στα 40.340$, δηλαδή κάτω από 35.000€. Τέλος, υπάρχουν και πιο ακριβές εκδόσεις προσφέροντας πλουσιότερο εξοπλισμό με την ακριβότερη έκδοση να ανεβαίνει στα 56.895$ ή με την αντιστοιχία στα 49.000€.