Η McLaren παρουσίασε την 600LT, η οποία από την πρώτη ματιά είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή. Οι Βρετανοί ανέφεραν πως η πρώτη επίσημη εμφάνιση θα γίνει με την αναλυτική παρουσίαση του νέου μοντέλου στο Goodwood Festival of Speed. Η McLaren 600LT όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες έχει Carbon body kit, ενώ το αμάξωμα είναι 73 χιλιοστά πιο φαρδύ από την 570S.

Με τα ανθρακονήματα το βάρος του νέου μοντέλου είναι 1.247 κιλά, ενώ το χρώμα που διάλεξε η βρετανική φίρμα είναι το Chicane Grey. Το καπό με τις νευρώσεις και τα λεπτά φωτιστικά σώματα, με το μεγάλο προφυλακτήρα είναι αυτά που προδίδουν την εμφάνιση για πιο αυτοκίνητο πρόκειται, ενώ πίσω εντυπωσιάζουν τα φωτιστικά σώματα, ο διαχύτης, η αεροτομή και οι διπλή απόληξη της εξάτμισης, η οποία βρίσκεται επάνω από το καπάκι του κινητήρα.

Στο εσωτερικό γίνεται και εκεί εκτεταμένη χρήση ανθρακονημάτων με τα καθίσματα να είναι από Alcantara και Carbon Fiber Racing για πρώτη φορά σε μια McLaren. Φυσικά, ότι βρίσκεται στο εσωτερικό είναι χειροποίητο, ενώ αυτό που εντυπωσιάζει είναι το κόκκινο χρώμα που δένει αρμονικά με το υπόλοιπο εσωτερικό του αμαξώματος.

Η αεροδυναμική της 600LT είναι βελτιωμένη κατά 23% δείχνοντας πως το νέο μοντέλο πατά σταθερά στο δρόμο ακόμα και σε πολύ υψηλές ταχύτητες. Μηχανικά τροφοδοτείται με το V8 κινητήρα, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 600 ίππους και τη μέγιστη ροπή να φτάνει τα 63,2 κιλά. Το 0 – 100 επιτυγχάνεται σε 3,2”, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 328 χλμ/ώρα.

Οι Βρετανοί ανακοίνωσαν πως η παραγωγή του μοντέλου θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο και πως αυτοί που θα μπορέσουν να το αποκτήσουν θα είναι λίγοι, χωρίς να αποκαλύπτουν πόσα κομμάτια θα κατασκευαστούν. Τέλος, το δώρο της McLaren σε όσους αγοράσουν την 600LT είναι να βρεθούν στην πίστα μαζί με το αυτοκίνητο τους για να μάθουν τα πάντα. Φυσικά, για να γίνει αυτό, πρώτα θα πρέπει να έχουν δαπανήσει 210.000€ για την αγορά της.