Ανακαλούνται 2.415 Mazda 6

Ανακαλούνται 2.415 Mazda 6

Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας σε συνεργασία με τη Mazda Κεντρικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης, ανακοίνωσε την ανάκληση 2.415 μοντέλων Mazda 6 (GG/GY), με ημερομηνία παραγωγής από το Μάρτιο του 2002 έως το Δεκέμβριο του 2007. Το πρόβλημα εντοπίζεται στον πυροκροτητή των αερόσακων, όπου η συνεχιζόμενη έκθεση σε υψηλά επίπεδα απόλυτης υγρασίας μπορεί να προκαλέσει την αλλοίωση της πυκνότητα του υλικού στον πυροκροτητή.

Σε περίπτωση σύγκρουσης, όπου απαιτείται η ανάπτυξη του μετωπικού αερόσακου του οδηγού και του συνοδηγού, τότε μπορεί να μη γίνει αποτελεσματική ανάπτυξη του αερόσακου και ο πυροκροτητής να θρυμματιστεί και τα θραύσματα να χτυπήσουν τον οδηγό ή άλλους επιβάτες του οχήματος, µε αποτέλεσμα σοβαρό τραυματισμό ή θάνατο.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται µε το συγκεκριμένο πρόβλημα. Όλοι οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων, θα ειδοποιηθούν με προσωπική επιστολή, έτσι ώστε να προσέλθουν σε οποιοδήποτε εξουσιοδοτημένο συνεργείο της Mazda επιθυμούν για να γίνουν όλες οι απαραίτητες διορθωτικές ενέργειες, χωρίς καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά µε το δίκτυο εξουσιοδοτημένων επισκευαστών της Mazda, το οποίο αναφέρεται στην ιστοσελίδα www.mazda-gr.com.