Το Land Cruiser είναι ένα από τα μεγαλύτερα SUV της αγοράς και μετρά πάνω από 60 χρόνια ζωής. Η Toyota για να γιορτάσει όλο αυτό δημιούργησε μια ειδική έκδοση με την ονομασία Land Cruiser Heritage Edition. Η επιλογή των εξωτερικών χρωμάτων Midnight Black Metallic και Blizzard Pearl είναι μοναδικά και συνδυάζονται με τη μαύρη μάσκα.

Τα χρωμιομένα διακοσμητικά, η πίσω αεροτομή στο τελείωμα της οροφής και οι ζάντες αλουμινίου της BBS μεγέθους 18” συμπληρώνουν την εξωτερική εμφάνιση δίνοντας στο σκληροτράχυλο SUV ένα άλλο στυλ. Ακόμα και το σήμα της ιαπωνικής εταιρείας  προκαλεί με το δικό του τρόπο. Στο εσωτερικό του Land Cruiser Heritage Edition δεσπόζουν τα μαύρα δερμάτινα καθίσματα, με τις χάλκινες ραφές, αλλά και το δερμάτινο θερμαινόμενο τιμόνι με τα χειριστήρια και φυσικά ο δερμάτινος επιλογέας ταχυτήτων.

Ο αυτόματος κλιματισμός τεσσάρων ζωνών με τους συνολικά 28 αεραγωγούς δημιουργεί την απόλυτη θερμοκρασία στο εσωτερικό, ενώ το σύστημα Smart Key μαζί με το Button εκκίνησης κάνει ακόμα πιο εύκολη την είσοδο στο αυτοκίνητο. Το ηχοσύστημα της JBL με τα 14 ηχεία και η οθόνη αφής μεγέθους 9”, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας δημιουργούν μια υπέροχη αίσθηση. Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα Spilt-Screen, προηγμένη αναγνώριση φωνής, λειτουργία Siri Eyes Free, δορυφορικό ραδιόφωνο SiriusXM, συνδεσιμότητα Bluetooth και Qi φόρτιση ασύρματου τηλεφώνου με συμβατά τηλέφωνα.

Μηχανικά η ειδική έκδοση του Land Cruiser διαθέτει το V8 DOHC κινητήρα χωρητικότητας 5,7 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 381 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 55,3 κιλά. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, με την κίνηση να μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς.

Το πιο δυνατό σημείο για το Land Cruiser Heritage Edition είναι οι εκτός δρόμου διαδρομές. Η κατασκευή του αμαξώματος με τα υψηλής αντοχής υλικά και η εξελιγμένη πίσω ανάρτηση με τα διπλά ψαλίδια και το δυναμικό σύστημα KDSS που ρυθμίζει υδραυλικά τις ράβδους σταθεροποίησης, βελτιώνει την ομαλότητα και τους κραδασμούς.

Επιπλέον, υπάρχει πληθώρα προηγμένων τεχνολογιών υποστήριξης, όπως το σύστημα ελέγχου υποβοηθούμενης βλάβης, το Hill Start Assist, το CRAWL Control και το Off-Road Assist. Χρησιμοποιώντας το σύστημα Multi-Terrain Select, ο οδηγός μπορεί να εφαρμόσει απόλυτα τον έλεγχο ολίσθησης των τροχών ανάλογα τις επιφάνειες και τις συνθήκες οδήγησης. Το σύστημα ειδοποίησης αναχώρησης από τη λωρίδα με το σύστημα προειδοποίησης Sway, το δυναμικό σύστημα ελέγχου ταχύτητας, το TSS-P, το Blind Spot Monitor και το Back Cross Traffic Alert περιλαμβάνονται στο βασικό εξοπλισμό.

Το Land Cruiser Heritage Edition για όσους ενδιαφέρονται θα κυκλοφορήσει σε μόλις 1.200 κομμάτια, τα οποία θα βρεθούν στους δρόμους μέσα στο καλοκαίρι του 2019. Οι τιμές δεν έχουν ανακοινωθεί, αλλά σίγουρα δε θα είναι για όλα τα πορτοφόλια.