Το πιο γρήγορο και πιο εντυπωσιακό εργοστασιακό Toyota GR Yaris ξεκίνησε την παραγωγή του όπως ανακοίνωσαν οι Ιάπωνες. Έτσι από τις 26 Αυγούστου έχουν ήδη αρχίσει να συναρμολογούνται τα πρώτα GR Yaris στο εργοστάσιο της Toyota στο Motomachi της Ιαπωνίας. Όπως ανακοίνωσαν οι Ιάπωνες έχουν τοποθετήσει επιπλέον 11 μέτρα δομικής κόλλας και 200 επιπλέον συγκολλήσεις στο GR Yaris για να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο η ακαμψία του.

Για όσους δε θυμούνται πρόκειται για το πιο δυνατό εργοστασιακό Yaris που κυκλοφόρησε ποτέ, αφού διαθέτει τον 3κύλινδρο Turbo κινητήρα χωρητικότητας 1,6 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 261 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 36,7 κιλά (37,7 στην ιαπωνική έκδοση). Το 0-100 επιτυγχάνεται σε μόλις 5,5”, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 230 χλμ/ώρα.

Παράλληλα το νέο Το GR Yaris έχει όλες τις προδιαγραφές της κατηγορίας WRC2, αφού διαθέτει Single Scroll Turbo, κυλινδροκεφαλή, μπλοκ, βαλβίδες, αυλούς εισαγωγής και όλα τα υπόλοιπα περιφερειακά σχεδιασμένα για τη συγκεκριμένη κατηγορία. Για όσους ενδιαφέρονται να θυμίσουμε πως οι πρώτες παραδόσεις στους πρώτους πελάτες έχουν οριστεί για το τέλος του 2020 με αρχές του 2021. Λίγη υπομονή λοιπόν.